Hlavní obsah

Nejhezčí overaly, které unosíte nejen do práce, ale i na večírek či do divadla

Foto: Next

Foto: Next

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostaly jste pozvánku na večírek, ples nebo jinou společenskou událost? Věřte, že s sebou nemusíte brát jen šaty. Důstojně je zastoupí i overal. Po tom nedoporučujeme sáhnout jen ženám preferujícím kalhoty, ale i těm, které chtějí vyčnívat z davu.

Článek

Overal umí působit stejně slavnostně jako šaty. Pokud se tak chystáte do společnosti, klidně se na něj spolehněte. (Před)vybrat si můžete třeba ze dvou desítek kousků, které jsme pro vás vytipovali.

Kam si ho (ne)vzít?

Overal se dá použít téměř při všech příležitostech, kde jinak saháte po šatech. Pokud máte jasně daný dress code, můžete si ho podle stylistky Barbory Havlíkové obléknout při zadání semi formal, cocktail, ale i black tie creative. Elegantní overal si klidně oblékněte i na ples, nejde-li vyloženě o bál s dress codem white tie.

Vyberte si padnoucí střih i vhodné prádlo

Máte-li problematickou postavu, nastudujte si našeho průvodce výběrem overalů. Jakmile pochopíte, který střih bude vašim křivkám svědčit, máte z poloviny vyhráno. Pak už se jen zaměřte na nabídku obchodů a vytipujte si kousky, které sednou nejen vaší postavě, ale i osobnímu stylu. Stejně jako u šatů nepodceňte výběr spodního prádla, které by za žádných okolností nemělo být vidět. Vykukující ramínka jsou tabu, podobně jako viditelné lemy kalhotek (bezešvé tělové prádlo to jistí).

Overaly, ve kterých zazáříte

Ptáte se, které overaly jsou momentálně in? V obchodech najdete od každého něco, takže na trendy tentokrát nehrajte. Tím spíš, pokud hledáte kousek, který vás do společnosti doprovodí opakovaně. Nosí se modely s užšími nohavicemi i těmi širšími, můžete mít kousek s rukávy nebo asymetricky řešeným vrškem… fantazii se meze nekladou. Kromě klasiky v černé (eventuelně bílé) můžete sáhnout také po barvách, které jsou na večírcích nepřehlédnutelné, mějte ale na paměti, že se nehodí pro každou příležitost. U vysoce formálních akcí se vyplatí sáhnout po decentních odstínech nebo již zmiňované černé.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1199 Kč; DKNY, prodává Modivo, 2799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč; Botovo, 2019 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Botovo, 2289 Kč; Lulus, 1620 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1599 Kč; Lulus, 1490 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Wal G., prodává Zalando, 1100 Kč; Superdown, prodává Revolve, 2182 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Rinascimento, prodává Modivo, 3825 Kč; Next, 1765 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: DKNY, 2999 Kč; Next, 3210 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1225 Kč; Lulus, 1730 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; In The Style, prodává Zalando, 2230 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Rinascimento, prodává Modivo, 2967 Kč; Morgan, prodává Answear, 2899 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám