Hlavní obsah

Milovaný i zatracovaný overal: Naučte se od hvězd, jak ho nosit i s křivkami nebo malou postavou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S overalem v zásobě můžete budík o pěkných deset minut posunout. Čas, který strávíte u šatníku, se totiž díky tomuto kousku omezí na minimum. Stejnou strategii využívají i hvězdy, které si původní kombinézu pro parašutisty zamilovaly v nejrůznějších variantách.

Článek

Neexistuje příliš kousků, o kterých by se dalo říct, že s nimi nemáte co zkazit. U overalů to ale opravdu platí. Pokud si chcete odpočinout od kombinování a ještě slyšet lichotky na váš outfit, pověste si do šatníku overal. Tento osmdesátkový hit je po krátké módní přestávce opět na vzestupu a nosí se v různých stylových verzích. Denim, jednoduchost, výrazná barva nebo květinový potisk – co je blízké vám?

Když milujete denim

Plníte šatník denimem, a přesto nemáte dost? Uspokojte svou touhu po džínovině nákupem overalu, díky kterému zmáknete double denim trend jedním vrzem. Pořizovat si přitom nemusíte jen kombinézu z pevného denimu – pokud je vám to milejší, porozhlédněte se po lehkých materiálech, které jsou na jaro a léto jako dělané. Pořídit si můžete i variantu s krátkým rukávem, na ramínka nebo rovnou šortkovou verzi.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá členka kapely Pussycat Dolls Ashley Roberts (40) overal doplnila podpatky, fungovat ale bude i spojení s nízkými sandálky nebo teniskamiFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džínový overal Levi´s, prodává Zoot, 2946 Kč; sluneční brýle DeeZee, 230 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sandálky Zara, 1299 Kč; kabelka Aldo, prodává Zalando, 1320 KčFoto: Archiv firem

Proměnlivá klasika

Hledáte parťáka, ke kterému budete moct přidat různorodé doplňky? Zaměřte se na klasiku v základních barvách. Létu bude slušet bílá, u které si jen dopředu zkontrolujte případnou průhlednost materiálu, tím spíš, pokud v ruce držíte lehoučký kousek. A nezapomeňte, že pod bílou je ideální tělové prádlo, nikoli bílé.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Alessandra Ambrosio (41) má slabost pro bílou. Jste na tom stejně? Skočte do jednoduchého overalu a přidejte pár efektních doplňkůFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: overal Wal G., prodává Zalando, 1250 Kč; sada náušnic Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka L.Credi, prodává Zalando, 1680 Kč; sandálky R.Polański, prodává Eobuv, 1139 KčFoto: Archiv firem

V jasné barvě

Nechaly jste se strhnout trendem výrazných barev? Pořiďte si overal v oblíbeném odstínu a nebojte se zvolit poctivou, sytou variantu. A samozřejmě nemusí jít jen o jasně žlutou. K nepřehlédnutelnému overalu nepřidávejte zbytečně moc doplňků, nechte ho hrát hlavní módní roli.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Eva Longoria (47) se svými 157 centimetry výšky jasně dokazuje, že dlouhé overaly sluší i menším ženámFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: overal Mango, 1599 Kč; kožený pásek Tamaris, prodává Zalando, 1080 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: set prstenů H&M, 249 Kč; kožené sandálky Zara, 1799 KčFoto: Archiv firem

Klasika, která lichotí křivkám

Můžete si overal dovolit i v případě, že nemáte velikost S nebo M? No jasně. Tahle stylová kombinéza sluší i ženám s plnými tvary (overal Mango níže se nabízí do velikosti XXL). Dejte si ale opravdu záležet na výběru správného střihu. K nejlichotivějším variantám patří obecně klasika s véčkovým dekoltem, lehce volnějšími nohavicemi a látkovým páskem, který si můžete utáhnout samy podle potřeby.

Foto: Profimedia.cz

I moderátorka a plus size modelka Kelly Brook (42) se hrdě hlásí do fanklubu overalůFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: overal Mango, 1599 Kč; sluneční brýle Moodo, prodává Zoot, 275 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Aldo, prodává Answear, 1399 Kč; espadrilky Eva Longoria, prodává Modivo, 2043 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: vrstvený řetízek s přívěsky Lindex, 399 Kč; pozlacený náramek Pilgrim, prodává About You, 879 KčFoto: Archiv firem

S květinovými motivy

Na zajímavosti overalům často přidávají i potisky, a zejména ty květinové. Baví rozkvetlé motivy i vás? Zvažte, jestli obdobný kousek neunosíte. Střih opět přizpůsobte své postavě a pak už jen promyslete, jestli zvolíte další kousky v neutrálních nude tónech, nebo zopakujete barvu, která se objevuje na samotném overalu.

Foto: Profimedia.cz

Moderátorka Amanda Holden (51) se vyžívá v barevném ladění. Pokud uvažujete stejně, zopakujte libovolnou barvu z overalu na kabelce a botáchFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: overal Karen Millen, 2770 Kč; sluneční brýle Mohito, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Jenny Fairy, 599 Kč; kožené sandálky Sergio Bardi, prodává CCC, 2399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Massimo Dutti, 695 Kč; set náramků H&M, 249 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám