Hlavní obsah

Trendy brýle 2024? Nadvládu drží vintage styl s tvarem hexagonu!

Foto: Alensa

Foto: Alensa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vás vaše dioptrické brýle nebaví a uvažujete o čočkách? To by byla škoda, je tolik možností. Brýle jsou módní doplněk, který na sebe umí přitáhnout pozornost. Inspirujte se naším výběrem trendy obrouček. Vítězí světlé barvy, vintage styl a unisex.

Článek

Brýle musí odrážet styl svojí nositelky a podtrhovat její outfity. Fungují jako skvělý módní doplněk. Co diktují současné trendy na rok 2024? Kovové obroučky nezklamou nikdy, ale právě vítězí na plné čáře transparentní plast a vintage styl.

Průhledné obruby jako trend

Moderní, ale také elegantní. Výrazné, ale zároveň ne moc. To jsou transparentní obroučky, které mají schopnost rozzářit obličej, aniž by na sebe strhly veškerou pozornost. Jsou skvělé pro ty, kteří si přejí nosit plastové brýle, ale černé jim připadají moc tvrdé. „Tyto obroučky vytváří velmi čistý dojem, jemně podtrhnou rysy tváře a hodí se ke každému barevnému typu, stačí si jen vybrat správný tvar podle vašeho obličeje,“ doporučuje optometristka Eliška Malinová z optiky Lentiamo.

  • Ty čiré jsou sázkou na jistotu, ale vyzkoušejte také, jak se budete cítit třeba v lehce zabarvených do růžova nebo fialova!

Trendy brýle 2024

Netradiční tvar zaujme

Materiál je jedna věc, ale co tvar? „Velký výběr trendy brýlí najdete mezi klasickými kulatými nebo kočičími tvary zvanými cat eye, ale i mezi pilotkami, které se hodí téměř pro každý obličej,“ popisuje optometristka Kristýna Štěbetáková z optiky Alensa. „Tuto řadu však můžete rozšířit o zajímavější rám, který už byl na vzestupu v předchozí sezoně. Je jím nápaditý hexagonální tvar. Najdete ho hlavně mezi dioptrickými brýlemi, a to v nejrůznějším provedení,“ dodává. Vybíráte-li si brýle podle tvaru obličeje, hexagon, který se řadí mezi retro prvky, protože byl hitem sedmdesátek, vám bude s velkou pravděpodobností slušet, pokud vám sedí i brýle kulaté.

Foto: Alensa

Dana Morávková je milovnicí výrazných brýlových obrub. Co vyzkoušet tyhle velké plastové ve vintage stylu a v jemné růžové? Foto: Alensa

Dvoubarevné ombré

Plastové obroučky můžete najít nově i ve formě ombré. „Jedná se o brýlové obruby, na kterých vidíme jeden barevný odstín přecházet v jiný. Vzniká tak jakýsi ombré efekt, který je velmi působivý a zároveň nabízí zajímavou alternativu k celobarevným brýlím. U tohoto trendu už si ale dejte pozor, aby zvolené barvy odpovídaly vašemu barevnému typu,“ vysvětluje Eliška Malinová. Také je citlivě kombinujte s barevností ve zbytku outfitu.

  • Inspirací vám může být i stávající barva roku, peach fuzz, tedy světle meruňková. Ta bude v případě brýlových obrouček nejvíce sedět světlejším typům a blondýnkám.

Závan 70. let

Baví vás v módě retro? Vraťte se do minulosti díky flat top obroučkám. Také tento styl brýlí připomíná ty ze 70. let, proto potěší všechny milovníky vintage stylu. „Mají výrazný designový prvek spojující obě očnice nad nosníkem, jako to známe například u pilotek,“ popisuje Eliška Malinová.

Obruby mohou být jak kovové, tak plastové. A komu sluší? „Tyto brýle mohou mít nejrůznější tvary a vy se při výběru řiďte tím, jaký máte obličej,“ uzavírá téma optometristka. Pokud oválný, můžete mít takřka jakýkoliv tvar. U hranatého pomohou zjemnit rysy oblé obruby. Pro kulatý obličej se zase hodí hranatější modely.

Také se nenechte odradit, když budou obroučky v kategorii pánské. Pokud vám sednou velikostně k obličeji, proč po nich nesáhnout? V oblibě je má třeba americká herečka Brooke Shields.

Foto: Dominik Bindl, Gettyimages.com

Herečka Brooke Shields miluje flat top brýle, které mají unisexový nádechFoto: Dominik Bindl, Gettyimages.com

Načítám