Hlavní obsah

Bezoplachový kondicionér zachrání suché a poškozené vlasy. Ty jemné ale může zatížit

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezoplachová péče o vlasy není povinná, ale jde o fajn nadstavbu. Ocení ji především majitelky věčně suchých a krepatých vlasů, které pomůže uhladit a hydratovat. Jak tyto kondicionéry, jež se nesmývají, používat správně?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Šampon, kondicionér a maska jsou základní výbavou pro krásné a zdravé vlasy. Jako doplňkovou péči si ale můžete pořídit bezoplachové kondicionéry (leave-in). Najdete je nejčastěji v podobě spreje, který zahalí vlasy do mlhy, ale výjimkou nejsou ani balzámy v tubě. Vlas dodatečně hydratuje, uhlazuje, dodává lesk a celkově vaši hřívu zkrášlí. Některé výrobky umí dokonce poskytovat UV ochranu, která je důležitá zejména v létě, a také chránit vlasy proti teplu, což se hodí u každého foukání.

Záchrana pro suché vlasy

„Pokud máte pocit, že vám klasický smývací kondicionér nestačí, dostatečně vlas neuzavírá a konce zůstávají po vyfoukání roztřepené, zkuste zařadit bezoplachovou péči,“ doporučuje kadeřník Libor Smrž. „Doporučuju ji především majitelkám suchých vlasů, které potřebují dávku extra hydratace.“

Jakmile máte vlasy jemné, plihnoucí a mastnější v délkách, bezoplachový kondicionér bych vynechal.
Libor Smrž, kadeřník

Nanáší se na vlhké vlasy hned po umytí do délek - díky tomu vám půjdou i lépe rozčesat. Můžete ho ale použít kdykoliv na suché vlasy, když se vám zdá, že potřebují doping. To je mimochodem super varianta, jak vlasy oživit mezi jednotlivými mytími.

„Hodí se také pro ženy, které často vlasy upravují pomocí žehliček, kulmofénů nebo kulem. Bezoplachový kondicionér pomůže udržovat hydrataci, kterou tepelným stylingem vlasy ztrácí,“ vysvětluje kadeřník a majitel salonu Libor Smrž Hair. Pokud tedy máte vlasy sušší, nepoddajné a hrubší a toužíte po sametové hřívě, vlasová péče v podobě bezoplachového kondicionéru vám k tomu může dopomoct.

Jemné vlasy, pozor!

Některým typům vlasů ale nemusí vyhovovat. „Jakmile máte vlasy jemné, plihnoucí a mastnější v délkách, bezoplachový kondicionér bych vynechal,“ varuje kadeřník. Výsledkem by sice byly zdravé a hydratované vlasy, ale byly by zároveň i velmi zplihlé a jakýkoliv styling by byl nemožný. V tom případě tedy zvolte buď jen smývací, nebo pouze bezoplachový kondicionér, v žádném případě nedávejte oba dva dohromady. Zároveň platí, že ten klasický oplachovací vede a je povinnou výbavou pro všechny.

Pokud máte vlasy normální, ani ne příliš suché, ani poškozené, bezoplachové kondicionéry používejte bez obav. Můžete je střídat s vlasovými oleji (například arganový, makadamiový nebo mandlový) či krémy, které vtírejte do vlhkých i suchých konců.

Bezoplachové kondicionéry:

Související témata:
Péče o suché vlasy
Bezoplachové kondicionéry

Načítám