Hlavní obsah

Sexy vlny bez použití tepla, jen s jedinou natáčkou? Vyzkoušeno a potvrzeno: Opravdu to funguje!

Foto: Ada Summer, Gettyimages.com

Foto: Ada Summer, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo má dneska čas trávit ráno u zrcadla s kulmou v ruce! Možná jste si všimly trendu, který už před nějakým časem zaplavil sociální sítě: namotat vlasy na saténovou natáčku a jít spát. Jestli jste to ještě nezkusily, je nejvyšší čas. Ono to totiž vážně funguje!

Článek

Glamour účesy a velký objem se vracejí do hry a s nimi i natáčky a další pomůcky, s jejichž přispěním si můžete vytvořit ve vlasech pořádné vlny. Jedna možnost je vzít do ruky kulmu s větším průměrem, ale jde to i bez použití tepla, přes noc a skoro bez práce. Co je víc než se probudit s dokonalým účesem, který vás nestál moc energie a zároveň si nevybral daň na kvalitě vlasů?

Natáčky? Stačí šňůra od županu

Vlny bez použití tepla jsou dnes běžná rutina mnoha žen a dívek. Stačí zadat na sociální sítě #heatlesscurls a najdete nepřeberné množství návodů. Na vyzkoušení vám postačí i šňůra od županu nebo punčocháče. A když zjistíte, že vám tahle metoda vyhovuje, můžete zauvažovat nad koupí líbivého setu ze saténu. Nejenže vypadá krásně, ale díky saténové úpravě nebudou vlasy krepaté a udrží si lesk.

Foto: Archiv firem

Sada na vlasy Sephora, 400 Kč. Sada na vlasy BrushArt, 372 Kč, prodává Notino. Sada na vlasy Revolution, 350 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firem

Jak na vlny bez použití tepla krok za krokem

  1. Večer si umyjte vlasy a prosušte je téměř do sucha. Vlhké mohou zůstat jen konce.
  2. Aby vlny držely, naneste do vlhkých vlasů tužidlo pro objem a pročešte je.
  3. Na vrch hlavy, asi 5 cm nad čelo, umístěte natáčku podle libosti, třeba jednou přeloženou šňůru od županu, a upevněte pomocí skřipce, aby nesjížděla.
  4. Vlasy rozdělte na dvě poloviny a začněte šňůru obmotávat jednotlivými prameny. Berte je postupně od obličeje a přidávejte další, až vám už žádné vlasy nezbydou – jako byste pletly cop. Nakonec vzniklý „cop“ upevněte pomocí větší látkové gumičky, aby nebyly konce přelámané.
  5. Jděte spát a ráno se probudíte s hotovými vlnami! Jen je jemně prohrábněte prsty nebo hoďte hlavou dopředu a dozadu. V žádném případě vlasy nepročesávejte hřebenem, urychlilo by to plihnutí.
  6. Zkontrolujte, zda nemáte vzadu na temeni hlavy viditelnou pěšinku. Popřípadě vlasy jemně natupírujte a celý účes zafixujte lakem.
  7. Konečky vlasů budou možná trochu krepatější, tak je uhlaďte stylingovým krémem nebo trochou olejíčku.

Návod, jak vytvořit vlny bez tepla:

Nádherné vlasy přes noc: výhody a nevýhody

Tato metoda funguje spolehlivě pro dlouhovlásky i pro vlasy po ramena a vytvoří opravdu nádherné lokny, která je jedna jak druhá. Nevýhoda je, že nejsou tak trvanlivé jako vlny vytvořené kulmou, v tomto případě během dne navlnění poměrně dost povolí, nicméně účes stále zůstává pěkný a upravený.

A výhody? Vlasy jsou natočené a přitom je při úpravě zbytečně „nepálíte“ ani neničíte horkem. Navíc to ani nestojí moc energie a ten efekt! Při spaní natočené vlasy trochu cítíte, ale zvyknete si. A také musíte překousnout (i váš partner), že s takovou natáčkou budete vypadat docela legračně. Co by ale člověk neudělal pro krásu, že?

Foto: Lucie Švirková

Metodu jsem samozřejmě musela vyzkoušet a výsledek mě mile překvapil. Na snímku vpravo vidíte vlny hned po rozpuštění, takže jsou hodně bohaté. V průběhu dne pak postupně plihnouFoto: Lucie Švirková

Načítám