Hlavní obsah

Trendy z TikToku: Jak si natočit vlasy pomocí punčocháčů?

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Jaký Instagram? Teď se odehrávají všechny trendy na TikToku a tady je výběr vychytávek, které nás zaujaly. Co o něm potřebujete vědět, abyste zvládali držet prst na tepu doby?

Článek

Dřív to byl Snapchat, pak to převzal Instagram a teď vystrkuje růžky další sociální síť – TikTok. Ujíždí na něm třeba i Kate Beckinsale (46), Jennifer Lopez (50) či Jitka Nováčková (28) a před měsícem se přidala kapela Kryštof. Takže ne, není to jen další platforma pro teenagery. Co všechno tam najdete?

Koťátka a tanečky

TikTok vznikl v roce 2016 a rychle se rozšířil do celého světa. Slouží k nahrávání a sdílení krátkých videí, většinou tanečních. Najdete tam ale i vtipné scénky namluvené na úryvky písničky či filmu nebo legrační videa koček a štěňátek. Také spoustu krátkých receptů a vychytávek na make-up, outfity i vlasy.

Oproti naleštěnému a vyšperkovanému Instagramu jsou tady videa více reálná, ale aplikace samozřejmě nabízí i filtry, se kterými se můžete vyřádit. Notnou dávku pozornosti získal TikTok během karantény, kdy bylo středobodem dne natočit nějaké vtipné video. Jaké vychytávky nás na Tiktoku zaujaly poslední dobou nejvíc?

Natáčení vlasů na ponožky

Ponožky nebo punčochy ve vlasech? A díky tomu vzniknou vlny? Počkejte, něco na tom opravdu je! Vezmete si do ruky větší pramen, rozdělíte ho na dvě sekce, k tomu přidáte dlouhou ponožku nebo punčocháče a vlasy obtočíte okolo látky nebo zapletete do copu. Dole je zagumičkujete či připnete sponkou a můžete jít spát. Ráno se nestačíte divit, jaké vlny vám ponožky vykouzlily. A zní to pohodlněji než natáčky nebo natáčení vlasů kulmou. Přesný návod najdete třeba u @justinemarjan.

Dalgona coffee

Kafe jako z kavárny (možná ještě lepší), ale v pohodlí domova. To si přál skoro každý na začátku karantény, a tak přišel trend dalgona coffee. Příprava je snadná, stačí mít doma rozpustnou kávu, mléko a šlehač. Smíchejte dvě lžičky kávy, cukru a horké vody a vyšlehejte do husté pěny. Do skleničky si nalijte mléko (teplé i studené, záleží na vás) a navrch přidejte kávovou pěnu. Znáte také cold brew coffee?

Foto: Alp Aksoy, Shutterstock.com

Takhle krásně našlehanou kávu si můžete vytvořit doma v kuchyni. Jde to i ručně metlou, ale šlehač bude rychlejší!Foto: Alp Aksoy, Shutterstock.com

(Skoro) afro pomocí tužky

Toužíte po loknách jemných jako prstýnky? Stačí vám k tomu tužka, žehlička na vlasy a spousta trpělivosti a času. Čím drobnější kudrlinky chcete, tím menší průměr tužky nebo nějaké tyčky si vezměte k ruce. Pramínek po pramínku namotejte na tužku a pak žehličkou opakovaně stiskněte tužku s omotanými vlasy odshora až ke konečkům. Mrkněte na návod třeba u @brittany.xavier.

Foto: Archiv Kristyny Polívkové

Takhle krásné vlnky si můžete vytvořit jen pomocí tužky a žehličky na vlasyFoto: Archiv Kristyny Polívkové

Nejdřív pudr, make-up až pak

Postup, jak nanášet makeup, je daný: nejdřív krém, poté primer (pokud ho používáte), make-up, pudr a nakonec fixační sprej. Jistá slečna Jarida (@ridaaaamat) ale přišla na to, že když pořadí otočíte, bude výsledek jako z Photoshopu. Takže naneste hydratační krém, potom tvář lehce přepudrujte transparentním pudrem, pak použijte fixační sprej a přes to všechno naneste primer. Nakonec přichází make-up. Výsledkem je dokonale sjednocená a sametová pleť, jako byste použili filtr. Nevýhodou je, že tohle pořadí produktů může kůži vysušovat. Ale za vyzkoušení to stojí!

Rtěnka a lesk místo tvářenky

Už jste to asi slyšeli, ale vyplatí se to připomenout. Lesk na rty vypadá skvěle nejen na ústech, ale také na tvářích. Díky tomu, jak je lesklý, dostane líčení nový rozměr. Ideální jsou odstíny do meruňkova a ne tolik třpytivé varianty. Jednoduše naneste štětečkem trochu barvy na hřbet ruky nebo rovnou na tváře a pak barvu zapracujte do pleti prsty.

Zkuste si také vykouzlit líčení celého obličeje pomocí jedné rtěnky. Pokud zvolíte barvu do hněda, můžete ji použít místo bronzeru ke konturování, místo stínů a samozřejmě i na rty. Voilà, monochromatický make-up je na světě. S barvou pracujte stejně, jako kdyby šlo o klasické produkty, rozblendujte je pomocí štětce nebo houbičky. V případě stínů naneste barvu jen do vnějších koutků a stínujte do záhybu.

Zajímá vás, co se děje v módě? Tohle je 6 podivných trendů, které se vracejí!

Reklama

Související témata:

Načítám