Hlavní obsah
3,3
(128)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Něco dobrého ke kávě? Koláč z křehkého těsta je naplněný krémem z mascarpone, kokosovou smetanou a kousky jahod. Dokonalá kombinace, které se nedá odolat!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
Těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 120 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 70 g cukru krupice
K dokončení
  • 250 g mascarpone
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 200 g kokosové smetany
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 500 g čerstvých jahod
Zdobení
  • 50 g mléčné čokolády
  • 1 hrst čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte hladkou a mandlovou mouku. Přidejte cukr, špetku soli, na kousky nakrájené máslo a vejce. Pak vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. 

02.

Těsto vyválejte a přeneste do pečicím papírem vyložené formy. Vytvarujte okraje a přebytečné těsto seřízněte. Formu dejte na chvíli do chladu. Mezitím připravte náplň.

03.

Do misky vyklopte mascarpone a tvaroh. Přidejte cukr, škrob a kokosovou smetanu. Vše důkladně prošlehejte, aby vznikl hladký krém. Polovinu jahod nakrájejte na kousky a trochu pomačkejte. Pak je vmíchejte do krému.

04.

Hotový krém naneste na těsto a uhlaďte. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut nebo dokud nejsou okraje těsta zlaté. 

05.

Vychladlý koláč ozdobte zbylými jahodami, na kousky nalámanou čokoládou a lístky máty. 

Jahody mají hodně vitaminů a málo kalorií. Použijte je také do jahodového koláče s tvarohem a drobenkou nebo si udělejte nepečený jahodový dezert se smetanou a tvarohem

Související témata:

Načítám