Hlavní obsah
3,3
(105)
Foto: Daniela Baumann, Shutterstock.com

Foto: Daniela Baumann, Shutterstock.com

V zimním období je potřeba se zahřívat, proto byste měli volit teplé pokrmy doplněné o vhodné zahřívající koření jako je kardamom, chilli, skořice nebo římský kmín. Kuře s teplou zeleninou jak ideální večeři doporučuje Michaela Bebová, biochemička a odbornice na výživu. K přípravě večeře navíc potřebujete jen plech a nic víc, neumažete tak zbytečně moc nádobí!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 salátové mísy
Budete potřebovat
  • 1 ks celeru
  • 3 ks kořenové petržele
  • 4 ks mrkve
  • 2 ks brambor
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 100 g bílého jogurtu
  • 200 g cornflakes
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 špetka mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 g soli a pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Celer, petržel, mrkev a brambory očistěte a nakrájejte na podobně velké kousky či měsíčky. Ty vložte do mísy, zalijte olivovým olejem, přisypte trochu chilli, římského kmínu, sladké papriky a soli a důkladně pomocí rukou promíchejte. 

02.

Kuřecí prsa pokrájejte na menší plátky. Do dvou hlubokých talířů připravte jogurt a nadrcené kukuřičné lupínky. K jogurtu přidejte trochu soli a kurkumu a promíchejte. Kousky masa nejprve obalte v jogurtu a poté v lupínkách.

03.

Všechny kousky masa vyskládejte vedle sebe na plech a zakápněte olivovým olejem. Troubu předehřejte na 180–190 °C. Zeleninu rovnoměrně rozprostřete vedle masa a plech dejte do trouby. Pečte zhruba 25 minut, dokud nebude maso křupavé tak akorát. Podávejte teplé.

Reklama

Načítám