Hlavní obsah

Kuřecí medailonky s tymiánem

Hodnocení:
(75)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Křehké kousky kuřecího masa, voňavé bylinky a smetanová omáčka zjemněná bílým vínem bude chutnat s rýží i opečenými bramborami.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích prsních řízků
  • 250 ml smetany na vaření 33%
  • 100 ml bílého suchého vína
  • olej
  • sůl a pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • citronová kůra
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na medailonky. Pak je trochu naklepejte, osolte a opepřete. 

Krok 2: V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso opečte na mírném plameni z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 4 minuty. 

Krok 3: Poté maso vyjměte z pánve, dejte stranou a udržujte ho teplé. Můžete ho dát do trouby rozehřáté na 30 stupňů. 

Krok 4: Do pánve s výpekem přilejte víno. Vařte odkryté na mírném ohni asi 2 minuty. Pak přilejte smetanu a promíchejte. Přidejte trošku citronové kůry, tymián a hořčici. 

Krok 5: Vše dobře promíchejte, podle chuti trochu osolte a nechte asi 3 minuty probublávat na mírném plameni. 

Krok 6: Pak do omáčky vraťte zpět maso, prohřejte a stáhněte z ohně. Podávejte ihned s rýží, širokými nudlemi nebo opečenými bramborami. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek