Hlavní obsah
3,4
(75)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Křehké kousky kuřecího masa, voňavé bylinky a smetanová omáčka zjemněná bílým vínem bude chutnat s rýží i opečenými bramborami.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích prsou
  • 250 ml smetany na vaření 33%
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžíce citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na medailonky. Pak je trochu naklepejte, osolte a opepřete. 

02.

V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso opečte na mírném plameni z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 4 minuty. 

03.

Poté maso vyjměte z pánve, dejte stranou a udržujte ho teplé. Můžete ho dát do trouby rozehřáté na 30 stupňů. 

04.

Do pánve s výpekem přilejte víno. Vařte odkryté na mírném ohni asi 2 minuty. Pak přilejte smetanu a promíchejte. Přidejte trošku citronové kůry, tymián a hořčici. 

05.

Vše dobře promíchejte, podle chuti trochu osolte a nechte asi 3 minuty probublávat na mírném plameni. 

06.

Pak do omáčky vraťte zpět maso, prohřejte a stáhněte z ohně. Podávejte ihned s rýží, širokými nudlemi nebo opečenými bramborami. 

Reklama

Související témata:

Načítám