Hlavní obsah

Letní dekorace na stěnu i na svatbu: Vyrobte si svítící věnec

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte levnou romantickou dekoraci na svatební výzdobu či letní slavnost? Pak jste tu správně. Ukážeme vám, jak si hravě vyrobit svítící věnec.

Článek

Některé nevěsty si výzdobu svatebního místa či následné oslavy zajišťují samy nebo s pomocí kamarádek. Užívají si tak přípravy a mnohdy vyrábí i vlastní pozvánky či kartičky pro hosty ke stolu, rekvizity do fotokoutku, ba dokonce upečou dort. Pokud patříte k těmto nevěstám, máme pro vás tip na levný, ale krásný věnec. Samozřejmě lze využít také na letní narozeninovou oslavu či jen ozdobit vchodové dveře.

Co budete potřebovat

Jako základ budete potřebovat proutěný bílý věnec o průměru 40 až 50 cm, drobná světýlka na baterky o délce 100 až 200 cm, umělé květiny v podobě větvičky bavlníku (prodává například Pepco, Stoklasa, Buttlers, Mall), nějaké zelené rostliny a bílou pampovou trávu (lze ji nahradit i nevěstiným závojem a použít by šly i sušené růže nebo eukalypt). Pak už stačí jen kousek záclony, bílé látky či pár okrasných mašlí a samozřejmě tavná pistole.

Foto: Tomáš Rubín

Letnímu romantickému věnci bude dominovat bílá barvaFoto: Tomáš Rubín

Jednoduchý fotonávod

Foto: Tomáš Rubín

Nejprve věnec omotejte světýlky a krabičku s baterkami se pokuste vklínit do proutí. Pak přilepte tavnou pistolí napříč korpusem větvičku bavlníkuFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Na jednu polovinu přilepte zelené umělé květiny a přidejte bílou trávu či nevěstin závojFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ujistěte se, že umělé květiny z věnce nevypadnou ani při větru, případně je přichyťte ještě drátkem. Přes baterky uvažte silnější stuhu z pruhu tylové látky či krajky a udělejte větší mašli, tak je pěkně zakryjeteFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

A věnec je hotový, líbí se vám?Foto: Tomáš Rubín

Načítám