Hlavní obsah

Listopadové okénko: Drama ze Slavíků a Sám doma na mole

Foto: Milan Malíček / Právo / Profimedia

Foto: Milan Malíček / Právo / Profimedia

Reklama

Předposlední měsíc v roce s sebou přinesl další vlnu pandemie i první sněhovou nadílku, která dávala tušit, že svátky jsou už opravdu za rohem. Čím vytřel fanouškům zrak Kevin z kultovní vánoční komedie Sám doma a jaké drama rezonovalo Českým slavíkem?

Článek

Ještě než vešla v platnost nová proticovidová opatření, odehrála se v českých kotlinách anketa popularity zdejších umělců Český slavík. A o skandály nebyla nouze. Nestihli jste je zaznamenat? Připomeneme vám největší listopadové aféry i novinky ze světa celebrit.

Jestli se naše republika mohla na něco spolehnout, byla to pravidelná vítězství Karla Gotta (†80) v anketě Zlatý a později Český slavík. Ostatně sošek posbíral za svůj život hned 42. Poslední ocenění si odnesl z finálového galavečera v roce 2017, pak byla celá akce na tři roky pozastavena. Novým majitelem Českého slavíka se stal podnikatel Karel Janeček (48), který konání ankety letos obnovil. Přímý přenos nabídnul televizním divákům hned několik absurdních situací. O co tedy šlo?

Řezník vs. Bagárová

Jeden z poprasků má na svědomí umělec Martin Pohl (35) vystupující pod pseudonymem Řezník. Už v roce 2013 zvítězil v Českém slavíkovi coby Hvězda internetu a podle pravidel mu měla náležet finanční odměna ve výši 100 000 Kč. Tu však nakonec nedostal a z ankety byl vyloučen. Důvodem byly jeho texty, které podle pořadatele propagovaly násilné jednání.

Letos se umělec na pódium vrátil jako vítěz kategorie Hip Hop & Rap a svůj projev pořádně opepřil. „Česká pop music je už desítky let na úplném dnu, nedá se vůbec poslouchat a myslím si, že absolutně nekopíruje zahraniční trendy. Občas když jedu v autě a přeladím na český rádio, udělá se mi fyzicky zle. Musím zastavit, abych se vyblil vedle auta,“ vzkázal při přebírání ceny. To už ale nevydržela zpěvačka Monika Bagárová (27), která ho vzápětí prohlásila za shnilou a plesnivou osobu, když spolu s herečkou Patricií Pagáčovou (32) předávala jednu z cen.

Foto: Profimedia.cz

Ani Monika Bagárová si při vyhlašování slavíků servítky nebrala. Na snímku je spolu s herečkou Patricií Pagáčovou Foto: Profimedia.cz

Zbytečný proslov i módní faux pas

Svůj názor si nenechal pro sebe ani samotný majitel pěvecké ankety, který se rozhodl vysílací čas využít ke kritice vládních opatření. Poselství o tom, že se má národ sjednotit proti očkování dětí, se z úst Karla Janečka neslo hudebním sálem a překvapení nebyli pouze diváci či zpěváci, ale jak se později ukázalo i televizní stanice Nova, která pořad vysílala. Tím ovšem fiaska Českého Slavíka nekončila. Přehlídka podivných módních kreací zalarmovala média po celé zemi. Mezi nejvíce nepovedené outfity se zařadila zlatá róba čerstvé slavice Ewy Farne (28).

Foto: Profimedia.cz

Těhotná Ewa Farna oblékla na galavečer lesklý model, který jí vůbec nelichotilFoto: Profimedia.cz

Barbie ve čtyřiceti? Proč ne? 

Česká zpěvačka však zdaleka nebyla jedinou celebritou, která si od módní policie nevysloužila pochvalu. I slavní z Hollywoodu dokážou šlápnout vedle. Cenu za nejšílenější model měsíce by si jistě vysloužila dědička hotelového impéria Paris Hilton (40). Známá pařmenka byla sice už čtyřikrát zasnoubená, ale u oltáře řekla ano teprve nedávno. Jejím vyvoleným je podnikatel Carter Reum (40), a ačkoliv se vdávala v krásných bílých šatech z dílny značky Oscar de la Renta, druhý den ze své třídenní veselky strávila v podivuhodném růžovém kostýmu a infantilních brýlích ve tvaru srdce. Příště lépe, Paris.

Foto: Profimedia.cz

Čerstvě vdaná Paris Hilton vyrazila druhý den po obřadu s manželem do zábavního parku v růžových šatech Foto: Profimedia.cz

Sám doma na mole 

Věřili byste, že už je to 31 let od premiéry kultovního snímku Sám doma? A protože se vánoční svátky nezadržitelně blíží, je zapotřebí připomenout si hlavního hrdinu této ikonické komedie. Macaulay Culkin (41) se totiž v listopadu ocitnul v roli modela a svou přítomností okořenil přehlídku proslulé značky Gucci. V extravagantní košili a lesklé bundě na sebe strhl pozornost všech přítomných fotografů. Co na hvězdu devadesátek říkáte?

Foto: Profimedia.cz

Macaulay Culkin aneb Kevin ze Sám doma se objevil na přehlídce Gucci v roli modela Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám