Hlavní obsah
2,8
(18)
Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Máte po krk nudných dietních receptů, které kombinují jen rýži a kuře? Pokud rádi zkoušíte nové věci, pak musíte vyzkoušet spojení netradičních chutí! Treska vás zasytí a melounový salát osvěží.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 1/4 žlutého melounu
  • 1 salátová okurka
  • 1 zelené jablko
  • 2 lžíce balzamikového krému
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 50 g piniových semínek
  • 2 svazky čerstvé bazalky
  • 400 g filetů z tresky
Článek

Postup

01.

Meloun očistěte od semínek a slupky a nakrájejte ho na menší kousky.

02.

Okurku nakrájejte na velmi tenké plátky, jablko na drobné kostičky. Natrhejte lístky bazalky. 

03.

Ovoce a zeleninu promíchejte v misce a zakápněte balzamikem a olejem. 

04.

Filety z tresky ogrilujte na přírodno z obou stran. 

05.

Salát posypejte piniovými oříšky a podávejte s grilovanou rybou, dokud je teplá.

Láká vás sladký meloun s troškou slaných dobrot? Ochutnejte luxusní melounový salát s kozím sýrem a jahodami. Skvěle vás zasytí salát s kuřetem a žlutým melounem a salát s medovým melounem a balkánským sýrem vás jemně osvěží.

Reklama

Související témata: