Hlavní obsah

Znáte svůj typ sexuální osobnosti?

Foto: Denis Petrov, Shutterstock.com

Foto: Denis Petrov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Možná už víte, jestli jste introvert, nebo extrovert. Ale máte jasno i v tom, jaký typ sexuální osobnosti jste? Hodně záleží na tom, jak milování prožíváte, co při něm cítíte a jaké věci chcete podstoupit.

Článek

To, jak se kdo v posteli chová a po čem touží, hodně vypovídá o tom, jaký je. Proto se sexuální terapeutka Vanessa Marin ze San Francisca před lety rozhodla na základě svých zkušeností sestavit vlastní model sexuálních osobností, jehož cílem je lépe porozumět potřebám svým i partnerovým. A to proto, aby si každý mohl užít výjimečný milostný život. Ve kterém z jedenácti „mileneckých druhů“ se najdete?

1. Cílař 

Představuje pro vás sex, a to jak v páru, tak masturbace, úlevu od stresu a způsob, jak „vypustit páru“ a uvolnit se? „Vidíte-li se v tom, pak jsou pro vás orgasmy velmi důležité, neboť vyvolávají pocity úlevy. Bez nich sex nepovažujete za dokonalý,“ popisuje Vanessa Marin. Váš cíl je tak jasný: zažít uvolňující chvíli rozkoše.

2. Průzkumník

Sex je vaše hřiště! Zajímá vás, cítíte potřebu učit se, experimentovat a zkoušet nové věci. Klidně i za cenu, že vystoupíte ze své zóny pohodlí. Velmi oceňujete všechny zajímavé erotické příručky, které vás na milostném poli posouvají dál. Bez vyvrcholení se sem tam obejdete, vždyť i cesta je cíl. Možná sníte i o nějaké celebritě.

Foto: DMITRII SIMAKOV, Shutterstock.com

Baví vás experimentovat a zkoušet nové věci? Patříte mezi průzkumníkyFoto: DMITRII SIMAKOV, Shutterstock.com

3. Férový obchodník

Je pro vás důležité zachovat v sexu rovnováhu? Když se snažíte dopřát protějšku co nejvíc rozkoše, očekáváte pak, že vám partner „službičku“ oplatí? Pro mnoho milenců je velmi důležité zachovat v sexu rovnováhu – jedině tak sdílejí nadšení z milování a nepřijdou si jako vibrátor či jiná erotická pomůcka.

4. Dárce

Hodně vám záleží na tom, aby si protistrana sex užila? Je pro vás partnerova milostná zkušenost přinejmenším stejně klíčová jako vaše? Pak patříte k dárcům. Cítíte se dobře, když víte, že je milenec uspokojen. To je v pořádku, ale myslete i na sebe a nechte se hýčkat.

5. Opatrňák

Ve vašem případě k tomu hlavnímu, co od sexu očekáváte, patří bezpečí a jasně dané hranice, stejně jako jednoznačný souhlas s praktikami i používáním erotických pomůcek. Možná jste zažili psychické nebo sexuální zneužívání, což vás přimělo opatrně našlapovat. Potřebujete jemnější zacházení i silný pocit důvěry v partnera. Komunikujte, to pomáhá.

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Opatrňáci potřebují partnerovi důvěřovat a hodně s ním mluvitFoto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

6. Vášnivý labužník

Máte rádi intenzivní a vášnivý sex. Dokonce si libujete ve zvířecích pozicích, při kterých si milenci nevidí do tváře. Vyhledáváte stavy, kdy se vaše mysl během milování kamsi zatoulá a ztratí se v opojení. Vy za to opravdu dokážete vzít!

7. Hledač potěšení

Pro vás je sex otázka čistě fyzické radosti. Jen se chcete cítit dobře! „Můžete být dokonce zmatení ze všech různých typů osobností, protože si myslíte, že sex je jen jedním z těch běžných a v podstatě neustále dostupných životních potěšení, nad kterým není nutné zdlouhavě hloubat,“ objasňuje Vanessa Marin.

8. Chronický požitkář

Mazlení, doteky, milostný rauš? Sex je něco, co upřednostňujete před jinými věcmi a považujete ho za hlavní smysl svého bytí. Nic proti, ale skutečně je to to nejdůležitější? Možná by občas nezaškodilo stát nohama na zemi a vychutnat si i okolní svět.

Foto: conrado, Shutterstock.com

Požitkáři pro sex žijí a není pro ně nic důležitějšíhoFoto: conrado, Shutterstock.com

9. Romantik

Romantik touží zažít skutečnou, nepředstíranou emoční intimitu. Jestli patříte k tomuto typu, pak víte, že největší radost máte, když zapomenete na okolní starosti a milování si užíváte teď a tady. Trváte na vyznáních lásky a očním kontaktu a bráníte se všemu rychlému a příliš lacinému.

10. Spiritualista

Baví vás sex, protože vás spojuje s „vyšším účelem“. Podle vás by měl být transcendentní, tedy za hranicí běžných zážitků. Lákají vás různá náboženství a východní filosofie, jako je třeba tantra. Změněné stavy vědomí vás tak naplňují!

11. Rebel

„Pro vás je vzrušující mít sex, který je tabu, obecně se zakazuje a považuje se za nepřípustný a zhýralý. Abyste zažili maximální vzrušení, potřebujete rebelii a vzdor,“ uzavírá uvedená sexuální terapeutka. Rebel vyčnívá z davu, má sex na veřejnosti, užívá si rychlovky ve výtahu a neváhá přizvat do postele další osobu nebo navštívit swingers klub. Hlavně když není za šedou myš!

Ať už jste jakýkoliv typ, měli byste vědět, jaké chyby se v sexu neodpouštějí!

Reklama

Načítám