Hlavní obsah

Monika (29): Konečně nosím oblečení, které se mi líbí

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Monika měla vždy drobná prsa a s jejich velikostí se smířila. Bohužel se na nich těhotenství a hlavně kojení podepsalo tak, že se za ně začala stydět jak sama před sebou, tak i před manželem.

Článek

Že by šla na plastickou operaci prsou, o tom Monika nikdy neuvažovala. I když její prsa nebyla nijak velká, pomáhaly jí  push-up podprsenky. Zvrat ale nastal ve chvíli, kdy přestala kojit. Prsa se zásadně změnila, všechny podprsenky odstávaly, Monika se nelíbila sama sobě a na tílka nebo šaty s ramínky musela úplně zapomenout.

Styděla se i před sebou

Změna prsou po kojení Moniku přivedla na myšlenku, že by se měla obrátit na odborníky a zjistit, jaké jsou možnosti nápravy. Věděla, že aby byla spokojená, musí se svým tělem něco udělat. Proto vyhledala doktora Petra Pachmana z kliniky Medicom Clinic. Už na první konzultaci poznala, že je to skutečný profesionál – sama je zdravotnice, a tak s ním podrobně probrala všechna možná rizika a komplikace, které může plastika prsou přinést.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Monika se kvůli změně prsou po kojení necítila dobře a styděla se Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Konečně spokojená!

I když Monika obavy přece jen měla, operace prsou proběhla zcela bez problémů. Když se po zákroku probudila, sice cítila bolest, ale moc jí pomohly příjemné a usměvavé sestřičky. „Teď zpětně vím, že všechno přebolí a výsledek za to rozhodně stojí,“ vzpomíná mladá žena na chvíle, kdy se začala těšit, až opadne otok a poprvé uvidí svá nová ňadra.

„Paní Monice jsem provedl technicky nikterak náročnou augmentaci kulatými implantáty Polytech ve vysokém profilu a velikosti 315, což byl pro klientku optimální objem a z anatomického hlediska i objem maximální po vyzkoušení sizerem během operace. Kulatý implantát v tomto případě pomohl více zvýraznit dekolt u menších nepokleslých prsou. Technika byla standardní, řezem vedeným v podprsní rýze s uložením implantátů pod velký prsní sval,“ popisuje operatér MUDr. Petr Pachman.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Plastický chirurg pro Moniku vybral přirozený tvar i velikost prsních implantátůFoto: Archiv MEDICOM Clinic

„Dnes mám pocit, jako bych taková ňadra měla odjakživa. Velmi rychle jsem se s nimi sžila,“ usmívá se. Zvětšená prsa mají podobnou velikost jako měla před kojením, když použila podprsenku se zvětšovacím efektem. Ale dnes už ji používat nemusí.

I když se velikost prsou až tak nezměnila a není nijak viditelná pro okolí, změnil se pocit, který Monika ze své postavy má. Je sama se sebou zase spokojená, nosí oblečení, které se jí líbí, a prádlo, které jí padne jako ulité.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Monika je z výsledku operace nadšená Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Změny po těhotenství lze řešit

„Cítím se dobře a o dalším vylepšení zatím nepřemýšlím. Pokud ale také uvažujete o zvětšení prsou, nemějte obavy z neznámého nebo z bolesti. Všechna bolest přejde a zůstane jen nenahraditelný pocit, když se vidíte ve spodním prádle i bez něj,“ říká Monika.

A souhlasí s ní i lékař Petros Christodoulou, plastický chirurg a primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce: „Tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění, ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobrým řešením, jak vrátit prsům původní tvar, velikost a plnost dekoltu. Výhodou této operace je možnost úpravy prsů do požadovaného tvaru a velikosti.“

Reklama

Načítám