Hlavní obsah

Nejlepší nakládané tofu se sušenými rajčaty

Hodnocení:
(270)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Nakládané tofu je skvělou alternativou sýrů pro ty, kteří se vyhýbají mléčným výrobkům. Ať už jsou vaše důvody etické nebo zdravotní, dobře naložené (a odleželé!) tofu vaši chuť po něčem pikantním k pivu rozhodně uspokojí!

Ingredience pro:
2 skleničky
  • 2 balíčky tofu natural
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 5 bobkových listů
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 hrstka sušených rajčat v oleji
  • feferonky
  • slunečnicový olej
Článek

Postup

Krok 1: Tofu pokrájejte na kostičky a promíchejte s oběma paprikami, solí, nadrceným pepřem a nasekaným nebo prolisovaným česnekem.

Krok 2: Cibuli pokrájejte na proužky a spolu s tofu a rajčaty ji navrstvěte do vyčištěných sklenic. Sem tam přidejte nové koření, bobkový list a feferonku.

Krok 3: Zalijte slunečnicovým olejem a nechte minimálně 5 dnů při pokojové teplotě zrát. Poté přesuňte do lednice a spotřebujte do 2 až 3 týdnů.

Foto: Jakub Jurdič

Vejce, tofu nebo syrečky? Při nakládání se nemusíte držet jen klasických surovin!

Tip: Vyzkoušejte i další hospodské klasiky trochu jinak!

Z tofu připravíte i skvělé nudle s arašídovou omáčkou, tofu s teriyaki omáčkou nebo třeba sushi sendviče!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.