Hlavní obsah

Nepostradatelný produkt: Korektor a krém na oči v jednom

Foto: DimaBerlin, Shutterstock.com

Foto: DimaBerlin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snadný na používání a umí vše, na co si vzpomenete. Seznamte se, concealer a oční krém v jednom je nepostradatelný pomocník na každodenní líčení.

Článek

Pokud bychom se měli spokojit jen s jedním kosmetickým pomocníkem, byl by to korektor. Hravě si s ním totiž vystačíte. Zamaskuje pupínek, žilku, začervenání i kruhy pod očima a celkově s ním můžete projasnit obličej. Vybírat se vyplatí pečlivě, najdete mezi nimi i takové, které spojují krytí s pečujícími účinky.

Proti kruhům i vráskám okolo očí

Nejdřív se ale hodí ujasnění pojmů. Korektor bývá hutnější, velmi pigmentovaný a dokáže toho hodně zakrýt. Hodí se spíš na nedokonalosti pleti a tmavé kruhy pod očima. Pro lehčí krytí, projasnění a zejména pro zralejší pleť se hodí spíš concealery s lehčí texturou, na které se dnes zaměříme. Věděli jste, že existují i concealery 2v1?

Protože člověk je od přírody líný tvor, kosmetické firmy nám to chtějí usnadnit. Nemusíte použít oční krém a potom concelaer, na vše vám postačí jeden produkt. Většinou ho najdete v tubičce s houbičkovým aplikátorem nebo jako pero se štětečkem.

Foto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Malé množství korektoru nanášejte od vnitřního k vnějšímu koutku oka, pak ho zapracujte prstem nebo štětečkemFoto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Jak s concealerem zacházet?

Nejdřív pleť sjednoťte pomocí make-upu nebo BB krému, až pak dolaďujte oční okolí. Díky lehké textuře zvládnete concealer zapracovat jednoduše a rychle prstem. Pro efekt projasnění můžete nanést pár tahů i na střed čela nebo na bradu a zpracovat do make-upu. Concealer byste si podle vizážistů měli vybírat o odstín světlejší, než máte make-up, aby byl efekt projasnění větší.

Pokud dokonalý vzhled vaší pleti narušuje nějaký větší pupínek, použijte na něj korektor ve stejném odstínu, jako je váš make-up. Jiný odstín by na pupínek přitáhl pozornost, a to jistě nechcete. Někdy je potřeba dvojí krytí: korektorem před nanesením make-upu a pak ještě znovu přes něj.

PS: I přes to, že tyto produkty fungují skvěle, doporučujeme mít i klasický pečující oční krém. Ten se vám rozhodně bude hodit na noc.

Magické concealery 2v1

Foto: archiv firem

Zleva: tónovací krém na oční okolí s vyhlazujícím efektem BB Eye, Erborian, 632 Kč (15 ml); concealer proti vráskám, Collistar, 428 Kč (15 ml), obojí prodává NotinoFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: dlouhotrvající víceúčelový concealer Synchro Skin, Shiseido, 950 Kč (5,8 ml); concealer Bright Fix, Fenty Beauty, 650 Kč (10 ml) obojí prodává SephoraFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: rozjasňující concealer a krém na oční okolí v jednom True Match, L’Oréal Paris, 320 Kč (2 ml); concealer s UV ochranou a anti-age péčí Glow Ampoule, Missha, 379 Kč (4,7 ml)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: concealer a hydratační báze v jednom Under Eye, trend IT UP, 99 Kč, prodává dm drogerie; concealer pro krytí i hydrataci True Skin, Catrice, 100 KčFoto: archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám