Hlavní obsah

Nejlepší vanilkové rohlíčky

Hodnocení:
(78)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
36 minut
Náročnost
nízká

V naší soutěži o nejoblíbenější cukroví Česka vyhrály vanilkové rohlíčky na celé čáře – a my se vůbec nedivíme. Proto přinášíme recept na skvělé, voňavé a křehké rohlíčky, které si zamilujete.

Ingredience pro:
2 plechy
Na těsto
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • 70 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 2 žloutky
Na obalení
  • vanilkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Lehce povolené (ani čerstvě vyndané z lednice, ale ani úplně měkké) máslo nakrájejte na kostky, přidejte sádlo a všechny sypké ingredience a špičkami prstů propracujte na drobenku. Pak přidejte žloutky a zadělejte hladké těsto.

Krok 2: Těsto nechte asi 10 minut odpočinout a odkrajujte kousky, ze kterých pak tvarujte rohlíčky (uválejte jeden dlouhý a pak ho nakrájejte na menší). Pečte při teplotě 150 °C asi 15 minut, pak teplotu stáhněte na 60 °C a nechte asi 3 minuty dojít. 

Krok 3: Po dopečení nechte rohlíčky 2 minuty zchladnout a sesypte je do vanilkového cukru. Lehce obalte a vyndejte. Úplně vychladlé je obalte ještě jednou. Skladujte v chladu.

Tip: Zajímá vás, jak dopadlo klání o nejlepší cukroví Česka? Výsledek najdete v tomto článku: Soutěž o nejlepší vánoční cukroví: Známe vítěze!

Jaký recept na vanilkové rohlíčky je ten váš nejlepší?

ynezorPumanzeSaNyknalC
pátek 06:00

Reklama