Článek
Postup
01.
Omytou cuketu pokrájejte na asi 7mm plátky a z obou stran je na rozehřátém oleji opečte dozlatova. Během opékání plátky posypejte kari kořením.
02.
Opečené cukety přímo na pánvi osolte a přes plátky rozdělte řecký nebo smetanový jogurt – s klasickým 3,5 % to ani nezkoušejte, je příliš vodnatý a vůbec by to nebylo ono. Nechte chvilku prohřát a podávejte.
Něco navíc: Do oleje přidejte nasekané chilli, nebo jídlo na závěr posypejte zrníčky granátového jablka a mátou, koriandrem či petrželí. Pro více bílkovin (i když v jogurtu je jich poměrně dost) podávejte se ztraceným vejcem nebo nasucho opraženými lískovými oříšky.
Cukety, kam se podíváš
Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní