Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Neodbývejte se, ani když vaříte jen pro sebe. Z cukety, kari a jogurtu vykouzlíte během pár minut dokonalou a přitom vyváženou večeři.

3 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
Článek

Postup

01.

Omytou cuketu pokrájejte na asi 7mm plátky a z obou stran je na rozehřátém oleji opečte dozlatova. Během opékání plátky posypejte kari kořením.

02.

Opečené cukety přímo na pánvi osolte a přes plátky rozdělte řecký nebo smetanový jogurt – s klasickým 3,5 % to ani nezkoušejte, je příliš vodnatý a vůbec by to nebylo ono. Nechte chvilku prohřát a podávejte.

Něco navíc: Do oleje přidejte nasekané chilli, nebo jídlo na závěr posypejte zrníčky granátového jablka a mátou, koriandrem či petrželí. Pro více bílkovin (i když v jogurtu je jich poměrně dost) podávejte se ztraceným vejcem nebo nasucho opraženými lískovými oříšky.

Cukety, kam se podíváš

Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 483,13 kJ
Bílkoviny7,06 g
Tuky30,14 g
Sacharidy17,07 g
Sůl2,06 g
SAFA5,97 g
Vláknina3,25 g
Cukry8,84 g

Načítám