Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte dipy. Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku a pažitkou. Poté dip osolte a opepřete. Můžete přidat i špetku citronové kůry a trochu citronové šťávy.
02.
Na druhý dip promíchejte majonézu s kečupem a přidejte trochu mletého chilli. Poté také osolte a opepřete. Doby dejte do chladu.
03.
Středně velkou cuketu nakrájejte na hranolky. Vejce prošlehejte s mlékem. Směs osolte, opepřete, přidejte tymián a pak vmíchejte sýr, aby vzniklo těstíčko.
04.
Cuketové hranolky obalte nejdřív v mouce. Poté je obalujte v těstíčku a rovnou je dávejte do pánve s vyšší vrstvou rozpáleného oleje. Smažte je dozlatova.
05.
Hotové hranolky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte je s dipy.
Tip: Do těstíčka můžete přidat různé druhy bylinek nebo oblíbené koření. Budou chutnat se špetkou chilli, trochou kmínu i majoránkou.
Cukety, kam se podíváš
Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Někteří tvrdí, že cuketa nemá chuť, za nás je naopak jednou z nejlepších zelenin. Stojí pár korun, není třeba ji zdlouhavě vařit, nahradí mnohem kaloričtější suroviny a když její jemnou chuť podpoříte trochou česneku, chilli nebo bylinek, odvděčí se vám lahodnými jídly. Přesvědčte se sami s našimi nejlepšími cuketovými recepty!