Hlavní obsah

Cuketové hranolky s dipem

Hodnocení:
(172)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Připravte si lehkou a levnou dobrotu k večernímu posezení. Dokřupava opečené hranolky ve voňavém těstíčku z cuket si zamilujete. Vyzkoušejte je s různými variantami dipů podle chuti.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 1 cuketa
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 70 g sýru eidam
  • olej na smažení
  • 1 lžička sušeného tymiánu
Na dip
  • 300 g 30% zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce pažitky
  • 8 lžic kečupu
  • 4 lžíce majonézy
  • chilli
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte dipy. Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku a pažitkou. Poté dip osolte a opepřete. Můžete přidat i špetku citronové kůry a trochu citronové šťávy. 

Krok 2: Na druhý dip promíchejte majonézu s kečupem a přidejte trochu mletého chilli. Poté také osolte a opepřete. Doby dejte do chladu. 

Krok 3: Středně velkou cuketu nakrájejte na hranolky. Vejce prošlehejte s mlékem. Směs osolte, opepřete, přidejte tymián a pak vmíchejte sýr, aby vzniklo těstíčko. 

Krok 4: Cuketové hranolky obalte nejdřív v mouce. Poté je obalujte v těstíčku a rovnou je dávejte do pánve s vyšší vrstvou rozpáleného oleje. Smažte je dozlatova. 

Krok 5: Hotové hranolky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte je s dipy. 

Tip: Do těstíčka můžete přidat různé druhy bylinek nebo oblíbené koření. Budou chutnat se špetkou chilli, trochou kmínu i majoránkou.

Někteří tvrdí, že cuketa nemá chuť, za nás je naopak jednou z nejlepších zelenin. Stojí pár korun, není třeba ji zdlouhavě vařit, nahradí mnohem kaloričtější suroviny a když její jemnou chuť podpoříte trochou česneku, chilli nebo bylinek, odvděčí se vám lahodnými jídly. Přesvědčte se sami s našimi nejlepšími cuketovými recepty!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek