Hlavní obsah

Sexem posedlí monarchové: tisíce milenek, speciální pomůcky i zvrhlé deviace!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální orgie, ukájení se nad mrtvými či obdiv k análnímu styku. Kdo ze slavných historických osobností tíhl ke zvrhlým hrátkám a kdo nemohl přežít bez dřevěného dilda? Nad choutkami aristokratů s vybraným vychováním by se leckdo začervenal i dnes.

Článek

Příběh o sadistické a zvrácené uherské hraběnce Alžbětě Báthory neboli Čachtické paní je známý – týráním služek uspokojovala své specifické tužby, touhu po věčném mládí i nevyrovnanou psychiku. Dějiny ale znají mnohem víc vladařů a šlechticů, jejichž sexuální úchylky, preference, libůstky a intimní životy vyvolávaly údiv, opovržení, dokonce i hrůzu.

Zvrácený Caligula

„Ať si mě nenávidí, jen když se mě bojí,“ prohlašoval s oblibou. Římský císař Gaius Caesar Augustus Germanicus, kterého historie zná spíše pod jeho dětskou přezdívkou Caligula (botička), proslul svým nezřízeným chováním, které u něj pravděpodobně spustila neupřesněná psychická porucha.

Svůj palác proměnil v doupě neřesti, s chutí sváděl, dokonce přímo před jejich zraky, manželky svých senátorů. Pravidelně si dopřával služby prostitutek a zřídil si i vlastní nevěstinec. Udržoval milostný poměr s muži, což ovšem nebylo mezi římskými šlechtici až takovou zvláštností, a spával i se svými sestrami, ačkoli se čtyřikrát oženil. Měl panickou hrůzu z atentátu a ukázalo se, že oprávněně, protože ho po pěti letech vlády, v pouhých 28 letech, nakonec zavraždili členové jeho vlastní gardy.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu z roku 1979 si neřestmi proslulého císaře zahrál britský herec Malcolm McDowell Foto: Profimedia.cz

Sexuální deviant markýz de Sade

Bičování, škrcení, otroctví, trýznění… Francouzský šlechtic Donatien Alphonse François de Sade nenechal na pokoji jedinou sukni. Sex míval s prostitutkami, bezdomovkyněmi, mladými služebnými a vlastně vším, co se hýbalo a šlo kolem. Dámy s chutí nutil k análnímu styku, pro který tehdejší doba neměla pochopení, tento druh sexuální praktiky byl považován za velký hřích.

Orgie pořádal ve více lidech a opovrhoval náboženstvím a církví. Když byl uvězněn v Bastile, mohla mu manželka přinést osobní věci, mezi kterými nechyběl dřevěný penis. Proslul jako autor pornografických i filozofických děl a leckdo stále řeší otázku, zda byl otevřeným myslitelem, nebo deviantním provokatérem.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Quills režiséra Philipa Kaufmana si roli zvrhlého markýze de Sade střihl Geoffrey Rush. Partnerkou mu byla Kate WinsletFoto: Profimedia.cz

Sexu nakloněná královna Marie

Vnučka legendární královny Viktorie, vznešená a krásná aristokratka a rumunská královna Marie, rozhodně nebyla fanouškem monogamie a její mimomanželské vztahy jsou pověstné.

V manželství s Ferdinandem I. Rumunským strádala emočně i sexuálně – muž jí byl léta nevěrný, ale ani ona se nezdráhala a hledala si milence. Vymetala večírky a plesy a začala si románek s poručíkem Zizim Cantacuzenem. S ním měla dokonce otěhotnět a dítě tajně porodit v cizině. O jeho osudu ale není nic známo. I s dalším milencem otěhotněla, jelikož si ale nikdo nemohl dovolit skandál, vše se zamlčelo a holčička byla uznána jako Ferdinandova dcera a následnice trůnu. Náruživá kráska muže okouzlovala nejen svou krásou, ale i inteligencí, a šla z náruče do náruče.

Foto: Profimedia.cz

I za nevinnou tváří monarchů se mohou skrývat sexuální vášně a prazvláštní erotické choutkyFoto: Profimedia.cz

Vynalézavý Eduard VII.

Tento král Spojeného království Velké Británie a Irska dostal kvůli svému značně vypouklému bříšku přezdívku Tum Tum. Panictví ztratil v 19 letech a odhaduje se, že jeho postelí prošlo neuvěřitelných 15 až 18 000 žen! Mezi jeho milenky prý patřila i krásná Jennie Jerome, matka britského premiéra Winstona Churchilla.

Král vlastnil speciální sexuální křeslo (siège d’amour), které umožňovalo uspokojit pohodlně dvě dámy najednou a bez větší námahy. Proslulé jsou i jeho návštěvy ve slavném kabaretu Moulin Rouge. Pro nás je zajímavé, že si oblíbil Mariánské Lázně, které pravidelně navštěvoval a neúspěšně se tu snažil léčit svoji obezitu. Dnes tu má dokonce sochu. Na jeho příjezd se tu vždy pečlivě připravovali, měl tu mít i stálou milenku, ale protože se o jeho náruživosti dobře vědělo, v zásobě jich tu pro něj měli údajně vždy až desítky.

Foto: Profimedia.cz

Britský král Eduard VII. se svou rodinou na snímku působí jako pravý důstojný vladař. Jeho nejbližší ale věděli své, v sexu byl nenasytnýFoto: Profimedia.cz

Harém Karla I. Velikého

O franském králi a schopném vojenském veliteli, který dokázal sjednotit veliké území a stát se prvním římským císařem středověku, se traduje se, že měl incestní vztah se svou sestrou Giselou a zároveň ho prý vzrušoval sex s mrtvými. Neuměl číst ani psát, zato se kromě politiky i válčení hodně zajímal i o ženy.

Celkem měl pět legitimních manželek a nespočet milenek, které ho musely všechny na jeho cestách doprovázet. Zplodil s nimi 11 legitimních dětí a řadu levobočků. Ale to mu nestačilo, když ho odmítla sličná belgická světice Amalberga, při pokusu o únos jí zlomil ruku. Romantika a něžnosti mu tedy nejspíš nic neříkaly a choval se jako pravý dobyvatel, žen i území.

Foto: Profimedia.cz

Únosy ženy byly v raném středověku zřejmě běžnou záležitostíFoto: Profimedia.cz

Historické osobnosti se proslavily různým způsobem. Jak se vyznáte v popravách, které se vepsaly do dějin? Otestujte se!

Reklama

Načítám