Hlavní obsah

Jak si ukrátit dlouhou chvíli podle horoskopu?

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský i letošní rok představuje kvůli koronaviru pro všechny velkou zátěž ohledně vymýšlení aktivit, kterými bychom se mohli zabavit. Přece jen u televize se dá ležet jen nějakou dobu. Čím si jednotlivá znamení nejlépe ukrátí dlouhou chvíli?

Článek

Zabavit se, když je spousta atrakcí nedostupná a aktivity zakázané, není nic jednoduchého. Každému vyhovuje něco jiného – kde někdo tvoří, maluje či píše, druhý bude nejradši zírat do zdi a rozjímat nad nesmrtelností chrousta, třetí někomu zavolá a čtvrtý si postaví domácí posilovnu. Co znamení, to odlišný přístup k výplni volného času. Čím se jednotliví zrozenci baví?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani dost trpí, pokud musí zůstávat dlouho na jednom místě a bez pohybu. Ideální tak pro ně bude zakoupení minimálně rotopedu nebo jiného domácího sportovního přístroje, který jim umožní pohyb i v bytě. Kromě toho jim dlouhou chvíli rozhodně ukrátí pravidelné venčení, ať už psa, nebo sebe sama. I kdyby měli ven vyrazit jen na chvilku, povzbudí je to a vykouzlí u nich dobrou náladu. Zábavou přímo pro ně jsou taky počítačové hry nebo videohry na Playstationu či Xboxu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Velkým koníčkem všech Býků je vaření, a když nevědí, co se sebou a bezcílně se plácají, většinou zamíří do kuchyně. Krájení, strouhání, dušení, pečení, to všechno je uklidňuje. Každý Býk si najde to svoje – někdo radši peče sladké, jiný se specializuje na asijskou kuchyni, třetí se piplá se zdobením cupcaků. Býci jsou také velcí čtenáři, ačkoli rozhodně nečtou na objem, ale na kvalitu – každou knížku si poctivě vychutnávají do posledního doušku. Potěší je i krátká jógová seance na protažení těla a uklidnění mysli.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Pro Býky je tou správnou arénou kuchyněFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se ze všeho nejradši učí, to jim hned čas utíká jako zběsilý. A je vlastně jedno, jestli čtou odbornou literaturu, pustí si nějaký zajímavý dokument, otevřou učebnici nebo se zrovna zapíšou na videokurz čehokoli. Velké množství času dokážou taky zabít u nejrůznějších vzdělávacích aplikací, zvláště ty jazykové u nich mají úspěch. Stejně tak milují komunikaci, takže nudu bez problémů zaženou hovorem s babičkou nebo třeba skupinkou kamarádů přes videohovory.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci si hrozně rádi užívají svůj klid. Někomu se to může zdát divné, ale velmi je naplňuje, že si sednou na slunný balkon s hrnkem čerstvé kávy a dortíkem a jen tak jsou, zatímco si vychutnávají obě dobroty. Nepotřebují nutně záplavy podnětů, aby se nenudili. Zábavné pro ně jsou i nejrůznější relaxační seance, ať už jde o vanu s horkou vodou, nebo zkrášlovací odpoledne plné pleťových masek, lakování nehtů a péče o vlasy. A protože mají rádi zvířata, pokud je mají, zabaví se i s nimi.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy je nejhorší samota, se kterou moc neumí naložit. Pomůže jim tedy, když si s někým zavolají nebo rovnou zorganizují přátelské posezení, a to klidně online. Lvi se do pocitů znuděné marnosti, kdy je nebaví nic a nikdo, propadají jen málokdy, a když už, dokáže je z nich vytáhnout dávka endorfinů. Můžou si uspořádat improvizovanou taneční session uprostřed obýváku, vyrazit na krátkou procházku ostrým tempem nebo si zaskákat přes švihadlo. Stejně dobře fungují taky sluneční paprsky.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Když je lvům ouvej, někoho vytočíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se skoro nikdy nenudí a dlouhou chvíli neznají. Umí si den zorganizovat tak, aby na ni nepřišla řada. Pokud už si někdy potřebují ukrátit čas, zabaví se třeba skládáním puzzle, nejrůznějšími hlavolamy a logickými hádankami udělejte si kvíz na téma vyjmenovaná slova. Stejně tak je ale nadchne i možnost přerovnat si knížky v knihovně podle barvy, roztřídit si ponožky nebo urovnat šuplík s papírenskými potřebami. Jejich organizovanost jim zkrátka velí, že všechny tyhle věci jsou jedna velká party.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají romantickou, uměleckou duši, kterou uspokojí čtením nebo filmy. Baví je zvlášť ty lehké a tzv. feel-good, pro dobrou náladu. Stejně tak se ale často baví nejrůznějšími výtvarnými experimenty, od malování a kreslení přes šití až po aranžování květin. Rády zútulňují svůj životní prostor, proto často přestavují nábytek a přidávají nejrůznější detaily a vychytávky. Zabaví se i čtením časopisů, které mají snad ještě o fous radši než knihy, zvlášť když jsou v nich hezké fotky – nejvíc je nadchnou aktivity vizuálně stimulující.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

U Štírů je to vlastně docela jednoduché – většinou mají v životě nějakou velkou vášeň, a tou pak tráví většinu svého volného času. Tímto koníčkem může být cokoli, Štíři se rádi vrhají po hlavě i do těch nejobskurnějších disciplín. Většinou jsou velmi smyslní a tanec je něco, čím se zvládnou zabavit na delší dobu – i když samozřejmě, doma to není ono. Volbou pro ně jejich vášnivou povahu je také sex a vůbec hrátky s tělem.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Štíři zbožňují fyzické aktivity tělo na těloFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Když se Střelci začnou nudit, je to snadné – musíte je vyhnat ven. Je jedno, jaké je počasí, jestli padají z oblohy žáby nebo kroupy o velikosti golfového míčku. Střelci jsou prostě venku daleko šťastnější než uvnitř. Procházky, jízda na kole, běh, zkrátka cokoli pod otevřeným nebem, to je něco pro ně. Stejně tak je nadchne možnost péče o zvířata nebo nejrůznější hry – ať už na počítači, nebo ty klasické deskové s přáteli. Střelci se zkrátka rádi baví, a ještě pokud možno akčně.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi bývají velcí čtenáři, kteří se moc rádi zašijí na celé odpoledne s knihou – to většinou vyřeší všechny jejich problémy, pokud mají zrovna pocit, že se nudí. Navíc jim to umožňuje prožívat emoce v klidu někde uvnitř sebe, ne navenek (nejlepší knihy na léto podle celebrit). Často mívají nějaké sofistikované hobby – třeba degustování vína nebo výrobu domácích svíček z včelího vosku, zkrátka něco neobvyklého, o čem si mohou sami zjišťovat informace. To je přesně jejich styl.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři budou zcela a naprosto šťastní, když jim necháte tvůrčí svobodu. Pak se nikdy nudit nebudou, protože to jejich kreativní, mírně střelený mozek ani neumí. Vodnáři neustále vymýšlí nové a lepší projekty a pořád něco tvoří. Skákají z jedné věci na druhou a u ničeho dlouho nevydrží, tak nějak to patří k jejich umělecké povaze. Nudit se neumí, pokud tak snad někdy vypadají, stačí je něžně postrčit a oni zase kreativně explodují.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Lidé v Rybách si mohou dlouhou chvíli ukrátit meditací a obrácením do svého nitra. Jen se v něm nesmí utopit, protože občas mívají sklony příliš sami sebe rozpitvávat. Kromě toho jsou vášnivými čtenáři a snad ještě vášnivějšími psavci. Často si celoživotně smolí něco do šuplíku nebo si alespoň píší deník. Rovnáním svých myšlenek a pocitů nebo vytvářením fiktivních světů dovedou strávit podstatnou část dne.

Související témata:

Načítám