Hlavní obsah

Pečená rebarbora se zmrzlinou

Hodnocení:
(40)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Přelom května a června patří mladé rebarboře. Tahle pikantní zelenina ale nepatří jen do koláče – skvělá je na spoustu různých způsobů. Jeden z nejjednodušších je upéct ji samotnou a podle chuti doplnit zmrzlinou.

Ingredience pro:
2 porce
Na pečenou rebarboru
  • 300 g rebarbory
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 pomeranče
  • 20 g másla
K servírování
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 200 g čerstvých jahod
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Rebarboru podle potřeby oloupejte: velké silné stonky loupat potřebují, mladé tenké ne. Pak stonky nakrájejte na kousky velikosti sousta. 

Krok 2: Nakrájenou rebarboru promíchejte přímo v pekáčku s cukrem. Přidejte kůru a šťávu z poloviny pomeranče a nechte 10 minut odležet. Pak vložte do trouby a pečte asi 25 minut doměkka.

Krok 3: Asi pět minut před koncem pečení vmíchejte kousek másla.

Krok 4: Rebarboru nechte lehce zchladnout a ještě horkou servírujte s vanilkovou (nebo jinou sladkou) zmrzlinou a čerstvými jahodami. Doporučujeme poctivou domácí vanilkovou zmrzlinu!

Jestli stále váháte, co s rebarborou, podívejte se na 22 nejlepších rebarborových receptů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.