Hlavní obsah
3,5
(46)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Přelom května a června patří mladé rebarboře. Tahle pikantní zelenina ale nepatří jen do koláče – skvělá je na spoustu různých způsobů. Jeden z nejjednodušších je upéct ji samotnou a podle chuti doplnit zmrzlinou.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Rebarbora
  • 300 g rebarbory
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 ks pomeranče
  • 20 g másla
K servírování
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 200 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Rebarboru podle potřeby oloupejte: velké silné stonky loupat potřebují, mladé tenké ne. Pak stonky nakrájejte na kousky velikosti sousta. 

02.

Nakrájenou rebarboru promíchejte přímo v pekáčku s cukrem. Přidejte kůru a šťávu z poloviny pomeranče a nechte 10 minut odležet. Pak vložte do trouby a pečte asi 25 minut doměkka.

03.

Asi pět minut před koncem pečení vmíchejte kousek másla.

04.

Rebarboru nechte lehce zchladnout a ještě horkou servírujte s vanilkovou (nebo jinou sladkou) zmrzlinou a čerstvými jahodami. Doporučujeme poctivou domácí vanilkovou zmrzlinu!

Jestli stále váháte, co s rebarborou, podívejte se na 22 nejlepších rebarborových receptů.

Reklama

Načítám