Hlavní obsah

Podvádí vás? Tohle je 7 signálů, že má milenku!

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte pocit, že vás partner podvádí? Žádný důkaz, jen takové podezření, nepříjemné tušení? Tohle je podle vztahových expertů 7 varovných signálů, které říkají, že vaše podezření možná není úplně mylné.

Článek

Šestý smysl, vlastně jakýsi racionálně nevysvětlitelný pocit, že něco není v pořádku, bývá prvotním signálem. Známkou, že se skutečně něco děje. Hodně lidí ale právě nad tímhle mávne rukou, proč se trápit jen „nějakým tušením“.

Je to ovšem chyba. „Intuice bývá dost často přesná, poskytuje signály, které vás mají varovat před nějakou hrozbou,“ tvrdí expertka na vztahy Yasmin Ibrahim.

Zachovat klid a nehysterčit je v pořádku, ale stojí za to zpozornět a všímat si těchto sedmi signálů, které mohou značit, že vám je partner vážně nevěrný.

1. Náhlé výkyvy nálad

Změny nálad, nečekané výbuchy vzteku nebo naopak bezbřehé radosti, které nemají žádné rozumné vysvětlení, by vás měly varovat. „Nemusíte za tím samozřejmě hned vidět ten nejčernější scénář, možná když budete pozornější, objevíte zcela neškodné vysvětlení, ale také to může být jinak,“ říká vztahová expertka Tina Wilson.

2. Změna stylu oblékání

I drobné změny v oblékání mohou naznačovat, že se objevila jiná žena. Pokud si najednou váš muž převléká košili dvakrát denně, nebo vyměnil džíny za elegantnější kalhoty, zpozorněte.

Opět, nemusí o nic jít, třeba jen dostali v práci instrukce, že je potřeba firmu reprezentovat určitým stylem, ale může to být i jinak. Chce se líbit a nejde mu zrovna o váš obdiv!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Komunikace vázne. Je někdo, s kým svůj život probírá častěji a radši?Foto: fizkes, Shutterstock.com

3. Jinak komunikuje

Všímejte si i změn v tom, jak spolu mluvíte. Koneckonců komunikace je základ každého vztahu. Možná ho už nebaví si s vámi povídat. Je ale také možné, že když je někdo nevěrný, podvědomě se snaží minimalizovat riziko, že něco prozradí, prořekne se. Takže se raději nepouští do žádných dlouhých a detailních konverzací, když nějakou začnete vy, velmi brzy se ji snaží ukončit, a když dojde řeč na to, kam jde nebo kde byl, proč se zdržel v práci a podobně, je oheň na střeše. Může být buď extrémně nervózní a snažit se vyhnout odpovědi, nebo naopak podrážděný až útočný.

4. Nový koníček

Nový koníček nebo zcela noví přátelé, které vám nechce představit, mohou být také špatným znamením. Podle Ibrahim je mnozí nevěrníci používají k utajení svých záletů. Moc toho o jeho nových známých nevíte, neznáte je, možná na ně ani nemáte kontakt, takže je skoro nulové riziko, že by se před vámi o čemkoli prořekli, že byste se od nich mohla cokoli dozvědět.

Pokud tedy najednou vyměnil vaše společné kamarády z bowlingu za nové známé z fotbalu, buďte ve střehu.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

S kým si píšeš? Ale, s nikýmFoto: New Africa, Shutterstock.com

5. Elektronika pod kontrolou

Ještě donedávna mu bylo jedno, že se jeho telefon povaluje kdekoli po bytě, běžně nechával svůj počítač zapnutý, prostě se o svoje elektronická zařízení nijak nestaral. Teď si je ale úzkostlivě střeží, má je zaheslované, vždy v kapse nebo v ruce. U telefonu si ztlumuje zvuk, vždy ho položí monitorem dolů, odchází s ním i do koupelny či na záchod.

Samozřejmě se třeba jen snaží utajit připravované překvapení k vašemu blížícímu se výročí, ale možná také milenku.

6. Výrazné změny v posteli

Buď má najednou abnormální zájem o sex s vámi, nebo naopak skoro žádný. Podle Ibrahim je výrazná změna v oblasti sexuality a chuti na sex rozhodně varovný signál. „Partner se může cítit provinile a podvědomě se vám to snaží vynahradit tím, že častěji iniciuje sex. Nebo naopak nemá o sex s vámi zájem, protože si ho užívá jinde,“ vysvětluje.

7. Hledá na vás chyby

Ten, kdo zahýbá, má zpravidla podvědomě potřebu svoje jednání nějak obhájit, odůvodnit. Chce sám sebe přesvědčit, že má „právo“ se takhle chovat. A tak mu najednou na vás vadí věci, které předtím nikdy neřešil. Vyvolává nesmyslné spory, často vás kritizuje, upozorňuje na vaše nedostatky a podobně.

Když se do vztahu připlete někdo třetí, je to vždy problém. Na druhou stranu, nemusí to být hned úplná tragédie. Terapeutka Lenka Matoušová: Nevěra neznamená konec vztahu

Reklama

Související témata:

Načítám