Hlavní obsah

Pórkové rizoto s vlašskými ořechy a modrým sýrem

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
střední

Milujete rizota? Dejte šanci i méně okoukaným kombinacím! Spojení pórku, bílého vína, vlašských ořechů a modrého sýra vás rozhodně nezklame.

Ingredience pro:
4 porce
  • 60 g sýru s modrou plísní
  • 60 g vlašských ořechů
  • šťáva z půlky citronu
  • 3 hrnky vývaru
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • sůl
  • bílý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Pórek očištěte, zelenou část (nebo asi jednu třetinu pórku) dejte stranou a zbytek nakrájejte na kolečka.

Krok 2: Na lžíci másla zpěňte najemno nakrájenou cibuli, přidejte kolečka pórku a nechte trochu změknout.

Krok 3: Vmíchejte rýži a lžičku šalvěje. Přidejte víno a nechte ho odpařit. Postupně přilévejte vývar po naběračkách, trvá to asi 15–20 minut. Jak na nejlepší zeleninový vývar?

Krok 4: Mezitím na lžíci másla opečte zelenou část pórku nakrájenou na kolečka a nahrubo nasekané ořechy. Můžete přidat i trošku bílého vína a chvilku povařit, dokud pórek nezměkne.

Krok 5: Rizoto už zbývá jen ochutit bílým pepřem a citronovou šťávou a případně dosolit. Na závěr vmíchejte na kostičky nakrájený sýr (můžete použít i nivu) a podávejte s pórkovo-ořechovou směsí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek