Hlavní obsah

Poznají muži vaše plodné dny po čichu?

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přitulí se k vám a pronese, že krásně voníte. Trochu vás to vyvede z míry, protože parfém nanesený hned po snídani již dávno ztratil své účinky, navíc se po celém tom náročném dni cítíte spíš zpoceně. Tak co je na vás tak sexy? Zahoďte ovulační testy, muži vycítí vaše plodné dny a mají zájem z toho těžit!

Článek

Během ovulace dochází k uvolnění zralého vajíčka z vaječníku, které následně cestuje vejcovodem k děloze. Během této pouti se může setkat se spermií, čímž dojde k jejich vzájemnému splynutí. Mnoho žen udává, že právě v tento čas pociťuje zvýšenou chuť na sex. Tělo totiž přirozeně využívá doby, kdy může otěhotnět. S tím se pojí několik výhod.

Chci tě. Teď a tady!

Je dokázáno, že právě při ovulaci je zhruba třetina dam odvážnější a svůdnější ve svých projevech. Vábí a lákají muže do svých náručí, nezřídka preferují hlavně klasickou soulož bez prezervativu a sperma v pochvě. Podle výzkumů mají ženy v této době více erotických snů, na plné obrátky pracuje vaše fantazie i v bdělém stavu. Citlivost a vzrušivost je na vrcholu.

Jak poznat sexy okénko?

K určení, zda zrovna ovulací procházíte, prvotně slouží výpočet, se kterým vám pomohou různé aplikace. Ty stanoví předpokládaný den D na základě délky vašeho menstruačního cyklu. Jedná se však o pouhý odhad. Přesnější informace poskytuje měření teploty nebo ovulační testy z lékárny, jež reagují na luteinizační hormon, který se v moči objevuje zhruba 24 až 48 hodin před samotnou ovulací. Existuje ale i další způsob, jak to zjistit. Nechte partnera, aby si k vám přičichnul. Je totiž jako hlídací detektiv!

Foto: Dusan Petkovic, Shutterstock.com

Ženy se v plodné fázi svého cyklu cítí lépe a samy sebe hodnotí jako atraktivnějšíFoto: Dusan Petkovic, Shutterstock.com

Muži vědí, že je přitahujete. Příčinu ale neznají

Vědci z Floridské státní univerzity, jejichž závěry uveřejnil časopis Psychological Science, se rozhodli zmapovat spojení mezi ženskou ovulací a mužským testosteronem. Vyzvali proto několik dobrovolnic, aby po tři noci v různých fázích menstruačního cyklu nosily označené tričko. Žádná z žen neužívala hormonální antikoncepci, dámy měly zakázáno aplikovat parfémy a antiperspiranty, zároveň se sprchovaly s neparfémovanými výrobky, neměly sex a snížily příjem potravin vyvolávajících zápach (česnek, cibule, ocet nebo chřest). Účastnice studie nekouřily, nepily alkohol a neužívaly žádné drogy.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Během ovulace mají ženy i více erotických snůFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Tajná komunikace mezi pohlavími

Během dne ženy vložily svá trička do zapečetěného mrazicího sáčku a odevzdaly je experimentátorům. Asistent výzkumu textil očichal, aby potvrdil, že necítí cizí pachy. Trička pak čekala v mrazáku, dokud nedorazili mužští dobrovolníci.

Každý příslušník měl za úkol očichat jedno tričko tím, že strčil nos do sáčku, ve kterém se svršky nacházely. Vědci v návaznosti na to odebrali vzorky mužských slin a sledovali hladinu testosteronu. U pánů, kteří cítili vůni ovulujících žen, se testosteron dostal na vyšší hodnoty. Muži byli také požádáni, aby subjektivně ohodnotili vůni triček. Pižmo u ovulujících žen označili za nejpříjemnější a nejpřitažlivější.

V kurzu i bez parfému

Výzkumníci to okomentovali slovy, že již dřívější studie ukázaly, jak pachy ovlivňují hormony a následné návyky páření zvířat. Vůně vydávané ženami prokazatelně ovlivňují mužské hladiny testosteronu, zejména během již zmíněné ovulace. Vyšší testosteron samce ho pak podněcuje k zahájení námluv. Je také spojován s vyšší konkurenceschopností, dominancí a riskováním, což jsou vlastnosti, které během ovulace ženám více imponují. Je to snad důvod k vyhození parfému do koše?

„Nevíme, jak muži hodnotí vůni žen při ovulaci ve srovnání s vůní parfému,“ uvedl psycholog a vědec Saul Miller, který je spoluautorem studie společně s doktorem Jonem Manerem. „Je klidně možné, že parfém voní lépe než ovulační i neovulační vůně. Platí, že muži stále považují vůni ve flakonku za atraktivní, tou přirozenou tělesnou ale nepohrdnou.“

A ještě jedna zajímavá věc týkající se ovulace a partnerství: američtí psychologové zjistili, že partner je v době vašich plodných dnů nevědomky smířlivější v diskusích! O důvod víc, proč není na škodu vědět, v jaké fázi cyklu se zrovna nacházíte.

Reklama

Načítám