Hlavní obsah

Proč se mi při sexu nedívá do očí?

Foto: Thinkstock

Pro někoho je oční kontakt při milování důležitýFoto: Thinkstock

Reklama

Pozná se snad láska podle toho, že se vám partner při milování dívá do očí? Ne tak docela! I když hluboký pohled patří mezi signály něhy a náklonnosti, není vždy ukazatelem nehynoucí romantiky! Někdo ve chvílích opravdových slastí oči zavírá. Proč?

Článek

„Jako že má při líbání zavřené oči, to chápu. Já to dělám taky,“ popisuje směrem ke svému příteli Gábina. „Jenže mně vadí, že vybírá takové polohy, při kterých nemám sebemenší šanci, abych se já dívala na něj a on zase na mě. Vždycky si mě při milování otočí čelem od sebe a já koukám někam do zdi. A když už se očima potkáme, tak on je má zavřené,“ svěřuje se. „Neříkám, že to takhle není fajn, ale změna by neuškodila. Chybí mi cítit ten romantický pohled a vidět, jak to všechno prožívá,“ dodává Gábina. Jejímu milenci se to ale na tenhle způsob údajně zdá lepší, a tak si ho neustále prosazuje. Co ho k tomu vede? Sexuolog Zlatko Pastor vyjmenovává důvody takového chování.

Při sexu se na vás nedívá, protože:

1. tím chce umocnit vnímání svojí rozkoše, jako když vás někdo drbe na zádech nebo za ušima

2. lépe si při tom představuje někoho jiného

3. dává tím průchod svým fantaziím a preferovaným aktivitám, o které se bojí nebo stydí partnera požádat

4. či jak říkal Ivan Mládek v jedné scénce: „Do očí jsem se jí raději nekoukal, abych si ji nezošklivil.“

Foto: Thinkstock

Čím víc smyslů, tím víc smyslnostiFoto: Thinkstock

Hra se smysly milování oživuje!

Určitě bychom ale našli i další příčiny a důvody pro odvrácení zraku. „Můžou jich být desítky,“ uvádí sexuolog. Z výše jmenovaných je ale více než jasné, že na tom nemusí být vůbec nic špatného! Absencí jednoho z našich smyslů se naopak zintenzivňují ty ostatní, takže není-li zrak, například hmat funguje na 200 %, čímž se milování stává odlišným od běžných norem. Partner si tedy může chtít pohrávat se svými vjemy, aby si sex více užil! Chcete to zkusit také? Nebo jen toužíte skloubit jeho požadavky s těmi svými?

Tip pro oba? Zrcadlo!

Pak je skvělým řešením pořízení zrcadla. Vlk se nají, a koza zůstane celá! Partner si bude moci zavírat oči podle libosti, ale vy s vhodně nastaveným blyštivým pokladem vedle sebe, před či pod sebou uvidíte do výrazu jeho tváře, takže nebudete ochuzené skoro o nic (navíc jeho tělo promluví za vše). Nevíte, jak toho dosáhnout? Inspiraci naleznete ve článku Sex: Vezměte zrcadlo do trojky!

Střídání rolí je fér

Vhodnou taktikou je i přistoupení na jeho hru. „Podívej, chci si to taky vyzkoušet, drahý. Zavaž mi oči tímhle šátkem.“ Třeba se vám zrovna taková milostná inovace zalíbí! Dohodněte se, že si občas tyhle role „v masce“ prohodíte, za což se vám partner příště odmění klasickou misionářskou polohou tváří v tvář. Stačí se jen zmínit, že sice máte chuť na romantické polohy, ale nemáte nic proti střídání obou stylů ke spokojenosti obou. (Vybrat si něžné milostné pozice vám díky nám nezabere ani minutu. Inspirace zde.

Co oči nevidí, to srdce nebolí

Pokud se vám milencovo chování příčí, připadáte si hloupě či jako hadr na podlahu, protože se bez očního kontaktu prostě neobejdete a považujete ho za nezbytný, promluvte si s ním o tom. Navrhněte mu, že kdykoli se budete milovat tak, že na sebe uvidíte, ať vám pohled věnuje. Vždyť při těch zbylých (jako je například poloha 69, na pejska, lžičky a podobně) to tak dělat nemusí. Kompromis je kompromis…

Kdy je něco špatně?

Hlavně z toho nedělejte žádnou vědu! Třeba vás partner opravdu chce vnímat každou buňkou svého těla, touží cítit vaše přirozené pižmo a hebkost pokožky, tak proč mu to na jedné straně odpírat? Že s vámi jedná zaláskovaně, poznáte snad i podle jiných indicií, než jsou otevřené oči…

Ovšem pokud při každém milování s vámi těká očima po pokoji nebo naopak zírá do jednoho místa, odvrací od vás zrak a byl by schopný si snad ještě zívnout, znamená to, že sex s vámi ho nudí a nebaví. Co pak? Snad jen upéct dort na rozloučenou, zamávat a přát si v dalším kole lepšího milence!

A kam se při milování dívá váš partner?

Reklama

Související témata:

Načítám