Hlavní obsah

Profesionální sportovci mezi slavnými: Kdo zářil na ledě?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Chtějí vypadat dobře a udržovat se fit, a tak je sport součástí denní rutiny velké části celebrit. Některé se ovšem sportovním aktivitám v minulosti věnovaly intenzivněji než jiné. Které známé osobnosti dříve sportovali závodně?

Článek

Začínali jako profesionální sportovci, ale potom je život zavál do světa šoubyznysu. Zavzpomínejte na kariéry slavných a na jejich dřinu, pot a slzy, které cedili při závodech i na trénincích. Jak si vedli?

Dwayne Johnson (48)

Dávno před tím, než se muž přezdívaný Skála stal několikrát po sobě nejlépe placeným hercem, měl skvěle rozjetou sportovní kariéru. A dokonce na několika frontách. Jako hráč amerického fotbalu vyhrál se svým školním týmem v roce 1991 národní šampionát, ale potom už se mu tolik nedařilo.

Proto se přeorientoval na wrestling, a to byla teprve trefa do černého! Vítězství střídalo vítězství a Dwayne Johnson je několikanásobným mistrem světa. Diváci ho milovali nejen jako skvělého zápasníka, ale i jako vtipného showmana. A tak se vrhnul na herectví, kde mohl tuto svou kvalitu dále rozvíjet. Jeho první filmová role byla ve filmu Přesný zásah (2001).

Foto: Profimedia.cz

Herec na sobě pořád tvrdě maká a udržuje si silnou muskulaturuFoto: Profimedia.cz

Tomáš Klus (34)

Slibně rozjeté sportovní kariéry se populární zpěvák vzdal kolem osmnáctých narozenin. Jeho největším úspěchem byla zlatá medaile v moderním pětiboji družstev na dorosteneckém mistrovství Evropy v roce 2002. Závodil za pražskou Duklu, a to dokonce po boku pětibojaře a olympijského vítěze Davida Svobody (35). Jenže zatímco Svoboda u sportu zůstal, Tomáše Kluse zlákala hudba a následně také herectví, protože vystudoval DAMU.

Foto: Profimedia.cz

Jízda na koni nedělala Tomáši Klusovi v pohádce Tři bratři (2004) žádný problém. Měl totiž natrénováno z moderního pětibojeFoto: Profimedia.cz

Caitlyn Jenner (71)

Televizní osobnost, která vystupovala v reality show Držte krok s Kardashianovými (2007–2021), se narodila jako Bruce, ale v roce 2015 podstoupila změnu pohlaví. Slavná byla ale už dávno před show a operacemi, a to díky kariéře profesionálního sportovce.

Ještě jako Bruce se věnoval vodnímu lyžování a americkému fotbalu, ale po úrazu kolene se přeorientoval na atletiku. V desetiboji je držitelem světových rekordů a z letních olympijských her, které se v roce 1976 konaly v Montrealu, má zlatou medaili. Po tomto úspěchu pověsil sportovní kariéru na hřebík.

Foto: Profimedia.cz

Na první fotce je Bruce, na druhé už CaitlynFoto: Profimedia.cz

Gabriela Koukalová (31)

V biatlonu mohla česká sportovkyně zářit ještě řadu let, ale po mnoha úspěších (vítězka Světového poháru, dvojnásobná stříbrná medailistka ze zimních olympijských her v roce 2014, držitelka dvou zlatých medailí z mistrovství světa apod.) se rozhodla svou kariéru ukončit už v devětadvaceti letech. Přispěly k tomu i zdravotní problémy v podobě potíží s achillovkami a přetíženými lýtky.

Gabriela Koukalová se podle svých slov začala radovat z obyčejných věcí a už k tomu nepotřebuje vyhrávat závody. Vrhla se proto do showbyznysu. Od listopadu ji mohou diváci vídat coby moderátorku pořadu o celebritách Showtime.

Foto: Profimedia.cz

S medailemi už Gabrielu Koukalovou pravděpodobně neuvidímeFoto: Profimedia.cz

Dana Morávková (49)

Krasobruslení se česká herečka věnovala od pěti nebo šesti let až do gymnázia, a byla úspěšná. Dvakrát se stala juniorskou mistryní republiky. Každý den byla už v šest hodin ráno na stadionu a víkendy se nesly ve znamení závodů. S dobře rozjetou kariérou sekla v okamžiku, kdy se rozhodla pro studium herectví na DAMU. Tamní profesorka jí totiž řekla, že náročné několikafázové tréninky nelze s herectvím skloubit.

Foto: Profimedia.cz

Své umění na ledě Dana Morávková nezapomnělaFoto: Profimedia.cz

Terry Crews (52)

Herec známý hlavně z oddechových komedií jako Někdo to rád blond (2004) nebo z reklamy na deodorant hrával americký fotbal. Jako obránce působil například v týmu Los Angeles a jeho profesionální kariéra trvala přibližně šest let. Do hráčského důchodu odešel už v roce 1997 s ambicemi stát se hercem. Poprvé se objevil o dva roky později v seriálu Battle Dome (1999).

Foto: Profimedia.cz

I Terry Crews si udržuje téměř kulturistickou postavuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám