Hlavní obsah

Proměna ložnice 3x jinak

Foto: Petr Makovička

Jednoduchou proměnu ložnice pomocí doplňků zvládnete hravě sami!Foto: Petr Makovička

Reklama

Krásná, nová, a přitom levně pořízená ložnice – také je to váš sen? Poradíme vám, jak ho proměnit ve skutečnost! Bourání ani stěhování nábytku není třeba, Stačí vyměnit doplňky. Opravdu to funguje! Podívejte se!

Článek

Stále se mluví o tom, že doplňky dokážou proměnit interiér k nepoznání. Málokdy to ale lze porovnat na vlastní oči. Proto jsme se v redakci rozhodli vyzkoušet to za vás. Pomocí přehozů, plédů, polštářů a dalších doplňků jsme dodali černé posteli s čalouněným čelem z prodejny Divian Dream elegantní, orientální a také divoký vzhled. Posuďte sami, jak se to povedlo!

Foto: Petr Makovička

Základ elegantní kolekce tvoří pleteninový pléd a damaškové polštáře z DebenhamsFoto: Petr Makovička

Pro milovníky elegance

Damašek – tedy hustě tkaná, a proto velmi kvalitní bavlněná látka s vytkávanými vzory a hedvábným leskem (více o výběru povlečení se dočtete zde) dodává této proměně na kráse. Jistě ji ocení ti, kdo si potrpí na pohodlí, milují v ložnici světlé barvy a čistotu.

Foto: Petr Makovička

Fialový pléd za 899 korun je z pleteniny, která se vrací do módy. Prstýnek patří do kolekce Ballroom uznačky KonplottFoto: Petr Makovička

Peřiny zde překrývá fialový pleteninový přehoz z prodejny Debenhams za 899 korun, který doplňují dva pruhované polštáře Cushion ze stejného obchodu. Mají velikost 35 x 60 centimetrů a cena jednoho je 749 korun. Ze stejné kolekce pochází i fialový pruhovaný polštář o velikosti 45 x 45 centimetrů, za nějž dáte 799 korun. Stejně velký Divian Dream. Bílá bavlněná látka Marimekko s malovaným stromem stojí v šířce 140 centimetrů 990 korun.

Cena této proměny je 4776 korun.

Foto: Petr Makovička

Květinový polštář Bourgogne stojí 590 korunFoto: Petr Makovička

Ve znamení Orientu

Ve znamení Orientu, přesněji řečeno v čínském stylu je zařízená tato ložnice. Typické je pro ni použití výrazných barev, které byste možná dohromady nikdy nedávali, ale zde společně ladí a tvoří zajímavou kombinaci. Barvy ještě podpořil materiál, neboť přehoz je z pravého hedvábí, na polštáře byla použita kombinace pravého a umělého hedvábí.

Foto: Petr Makovička

Základem orientální kolekce je hedvábná souprava přehozu a dvou polštářů za 3999 korunFoto: Petr Makovička

Díky výrazným barvám je tato kombinace vhodná například pro mladší ročníky nebo do pánských ložnic. Nějaký ten flíček od rozlitého nápoje popíjeného v posteli se zde ztratí!

Foto: Petr Makovička

Přehoz je vyrobený ze stroprocentního přírodního hedvábí, u polštářů jde o kombinaci umělého a přírodníhoFoto: Petr Makovička

Na proměnu postele byl zvolen hedvábný přehoz, spolu se dvěma polštářky ho prodává This z, doplňuje ho zelený polštář se stromy za 590 korun z prodejny Divian Dream a to vše doplňuje multifunkční látka, která nahradí ubrus, ale může se stát i povlakem na dlouhý polštář. Má velikost 45 x 180 centimetrů a v This ji koupíte za 299 korun. Velmi praktický je i přenosný snídaňový stolek Lap Tray, neboť jídlo do postele patří!. Odkládací plochu tvoří dřevo, ale spodní část je polstrovaná. I když si naložíte větší snídani, nebude vás tlačit na nohou. V Divian Dream je ke koupi za 1500 korun.

Foto: Petr Makovička

Snídaňový stolek s polstrováním pořídíte za 1500 korunFoto: Petr Makovička

Cena této proměny je 6388 korun.

Pro divoké noci

Chcete si dopřát trochu té divočiny v ložnici? Víme, co vás v posteli doopravdy probudí a rozproudí! Doplňky z pravé kůže. Ta se stává v posledních letech módním hitem nejen v oblasti odívání, ale i bytových doplňků. Proto jsme ji nemohli ignorovat.

Foto: Petr Makovička .

Divoké noci prožijete pod přehozem z pravé kůže, spolu s polštáři stojí 14 820 korunFoto: Petr Makovička .

Za komplet Raduvo skládající se z přehozu z vlasové tkané kožešiny a dvou polštářů dáte v prodejně Divian Dream 14 820 korun. Doplňují ho látkové polštářky ze stejného obchodu – zelený Ribcord za 590, dvakrát kruhy zdobené a třásňová zelená a hnědá Ottava za 640 korun, vše je z také z Divian Dream. Majitelé, přesněji řečeno majitelky velkého množství šperků ocení na nočním stolku strom sloužící jako jejich držák. This ho nabízí za 499 korun a doplnit ho hned můžete krásným náhrdelníkem z limitovanmé série Oriental Architecture za 12 304 korun.

Foto: Petr Makovička

Polštář Donau stojí 690 korun, náhrdelník je uložený v zelené misce Kastelhelmi z Marimekka. Čtyři stojí 480 korunFoto: Petr Makovička

Cena této proměny – samozřejmě bez šperku – je 18 569 korun.

Proměnit ložnici pomocí doplňků je snadné, která se vám líbí nejvíce?

Reklama

Související témata:

Načítám