Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Také se vám už někdy stalo, že jste místo dokonale vláčných kokosek vytáhli z trouby tuhé hrudky, o které byste si snadno vylámali zuby? S tímhle receptem se vám to už nikdy nestane! Díky tvarohu je cukroví dokonale křehké a vláčné zároveň ihned po upečení.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 3 ks bílku
  • 1 špetka soli
  • 115 g cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 50 g měkkého tvarohu
  • 180 g strouhaného kokosu
Článek

Jsou na vás kokosky moc „nuda“? Pocákejte je čokoládovou polevou a hned je budete milovat.

Postup

01.

Bílky společně se špetkou soli vyšlehejte do polotuhého sněhu. Přisypejte oba cukry a dále šlehejte, až vznikne pevný sníh.

02.

Do sněhu opatrně zapracujte kokos s tvarohem a ze vzniklé hmoty tvořte lžící malé hrudky přímo na plech vyložený pečicím papírem.

03.

Kokosky pečte při 150 °C asi 25–30 minut, dokud mírně nezezlátnou.

Zbylo vám víc bílků? Nemusíte zůstat jen u kokosek. Máme pro vás celý seznam úžasných receptů na cukroví ze zbylých bílků.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie7 577,9 kJ
Bílkoviny27,33 g
Tuky118,59 g
Sacharidy153,19 g
Sůl1,55 g
SAFA106,36 g
Vláknina22,78 g
Cukry143,16 g

Načítám