Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Oblíbený sýr halloumi má tu skvělou vlastnost, že se netaví. Proto je ideální pro tepelnou úpravu. Na výborné smažené krokety stačí jen tři suroviny a sůl – a jsou dobré teplé i studené.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
15 kusů
  • 300 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 120 g sýra halloumi
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 100 ml oleje na smažení
Článek

Bramborové krokety se sýrem můžete připravit klasicky smažené na pánvi na oleji, ale klidně i v horkovzdušné fritéze bez tuku.

Postup

01.

Brambory ve slupce uvařte jen do poloměkka, slijte je a nechte zchladnout. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Sýr halloumi nastrouhejte také.

02.

K nastrouhaným bramborám a sýru přidejte kukuřičný škrob a zamíchejte. Směs můžete dle chuti dosolit. Z těsta tvořte rukama válečky.

03.

Krokety smažte ve vrstvě oleje dozlatova. Hotové je pak nechte okapat na papírové utěrce, abyste je zbavili přebytečného tuku.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie451,13 kJ
Bílkoviny2,25 g
Tuky8,73 g
Sacharidy5,1 g
Sůl0,65 g
SAFA2,05 g
Vláknina0,32 g
Cukry0,36 g

Načítám