Článek
Květákové tacos, stejně jako každé jiné, můžete připravovat do malých i velkých formátů tortill. Ty drobnější, většinou o průměru 15 cm, lze velice pěkně naservírovat na tác jednu vedle druhé tak, aby náplň zůstala nahoře a nevypadávala. Jsou tak akorát do ruky. Do receptu jsme použili tortilly z kukuřičné mouky, ale můžete vzít i pšeničné - světlé nebo celozrnné.
01.
Květák rozeberte na drobné růžičky a vložte do mísy.
02.
V menší misce promíchejte ingredience na marinádu - olej, med, koriandr, uzenou papriku, římský kmín, česnek, větší špetku soli a pepř. Marinádou přelijte květák a dobře promíchejte, aby byl ze všech stran obalený.
03.
Do čisté misky nasypejte panko strouhanku a trochu mleté papriky. Promíchejte. Ve směsi po částech obalujte marinovaný květák. Obalené kousky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 200 °C 15 minut.
04.
Jablko a celer nakrájejte na tenké hranolky. Zakápněte citronem a promíchejte. Přidejte jogurt, srirachu anebo špetku mletého chilli a dobře promíchejte.
05.
Římský salát nakrájejte na slabší proužky, avokádo nakrájejte na plátky. Tortilly nahřejte na pánvi.
06.
Do každé tortilly vložte trochu římského salátu, jablka s celerem, kousek avokáda, několik kousků pečeného květáku a nakonec posypejte koriandrem. Ihned podávejte.
Z květáku se dá připravit spousta lákavých jídel. Už jste ochutnali lahodnou květákovou pizzu, dietní květákové halušky s brynzou nebo těstoviny s květákovou omáčkou?