Článek
Kapustové lívanečky můžete servírovat tradičně s bramborovou přílohou nebo se zeleninou a opečenými kostičkami slaniny. Skvělý je k nim také svěží dip z řeckého jogurtu s česnekem a solí.
Postup
01.
Hlávku kapusty rozeberte na jednotlivé listy a v osolené vodě je uvařte do poloměkka. Pak je slijte a nechte zchladnout. Z listů vykrojte tuhou část žilnatiny a zbytek vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody. Pak listy nasekejte najemno. Nasekejte rovnou i pažitku.
Tip: Když vodu na kapustu neosolíte příliš, pak ji můžete použít k přípravě kapustové polévky. Rozmixovat v ní můžete případně i vykrojenou žilnatinu jako extra porci vlákniny.
02.
Nasekané listy vložte do mísy, přidejte zakysanou smetanu, vejce, mléko, strouhanou mozzarellu, nasekanou pažitku a polohrubou mouku s jedlou sodou. Těsto zamíchejte a dle chuti osolte a opepřete.
03.
Ve velké pánvi nebo v lívanečníku rozehřejte olej a lívanečky zvolna osmažte z obou stran dozlatova. Trochu nabydou, proto na každý kousek stačí jedna lžíce těsta.