Hlavní obsah
3,6
(7)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tipuju, že tyto šťavnaté karbanátky zachutnají i zarytým odpůrcům kapusty. Tajemstvím tohoto receptu je mletý vepřový bůček, který jim dodá nejen šťavnatost, ale i dokonalou chuť! A je jen na vás, zda je osmažíte v trojobalu, nebo jen tak upečete v troubě.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Karbanátky
  • 500 g kapusty
  • 500 g bůčku
  • 1,5 ks rohlíku
  • 50 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Trojobal, smažení
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 špetka soli
  • 200 ml oleje
Článek

Postup

01.

Hlávku kapusty očistěte, listy nakrájejte na proužky a dejte vařit do osolené vody asi na deset minut. Pak kapustu slijte a v cedníku propláchněte ledovou vodou.

02.

Cibuli nasekejte najemno a orestujte ji na pánvi na trošce oleje. Když začne lehce zlátnout, přidejte k ní nadrcený česnek a krátce osmažte.

03.

Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem, přidejte vejce, mletý vepřový bůček, majoránku, cibuli s česnekem, sůl a pepř. Nakonec i povařenou a důkladně vymačkanou kapustu. Vše zamíchejte.

04.

Karbanátky můžete obalit v trojobalu (hladká mouka, osolená rozšlehaná vejce a strouhanka) a smažit ve vrstvě oleje na pánvi. Anebo z masa vytvarujte karbanátky, v ničem je neobalujte, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě při 180 stupních cca 20 minut. Obě varianty jsou výborné. Video: Jak se dělá trojobal?

05.

Hotové kapustové karbanátky servírujte s jemnou bramborovou kaší.

Foto: Svatava Vašková

Jednoduché a přitom skvělé! Karbanátky jsou výborné jak osmažené v trojobalu, tak jednoduše upečené na plechu v trouběFoto: Svatava Vašková

Jak se dělají kapustové karbanátky bez masa:

Reklama

Načítám