Hlavní obsah

Co vařit o víkendu: Povolejte do služby osvědčenou remosku! Upeče maso i skvělý koláč

Foto: Ala Shauratskaya, Shutterstock.com

Foto: Ala Shauratskaya, Shutterstock.com

Už po desetiletí je po ruce, když potřebujete péct či zapékat bez trouby. Remoska, pečenka nebo pečicí hrnec – je jedno, pod jakým označením ji znáte, ale jistě oceňujete, že ji lze postavit venku na terasu nebo do pergoly, že usnadní vaření na chalupě a můžete ji vzít i na cesty.

Článek

Remoska – generacemi osvědčená a zatím zřejmě nepřekonaná. Podle toho, jak skvěle se prodává i dnes, kdy jí dělají konkurenci modernější přístroje, je jasné, že neztratila nic ze svého původního poslání, tedy ušetřit čas, energii a upéct či zapéct spoustu pokrmů, aniž byste museli zapínat troubu. Inspirujte se recepty, které můžete připravit třeba právě během víkendu!

Letní oběd z remosky

Co připravit v remosce? Víkend si vyloženě říká o něco, nad čím se sejde celá rodina. Můžete v ní upéct kuře, ale klidně i celé jídlo včetně přílohy. A také v ní připravíte skvělé zapečené brambory nebo třeba slaný cuketový koláč.

Rychlý koláč z remosky

Remoska je i královnou sladkého pečení. Bezpečně a jednoduše v ní připravíte rychlý nedělní moučník. Vyzkoušet můžete i výborný koláč s ovocem a tvarohovým krémem.

Načítám