Článek
Drůbeží maso je třeba dokonale propéct, abyste zamezili případným zdravotním problémům. Proto ho nejprve opékejte krátce zprudka a následně zvolna, dokud nebude zcela propečené.
Postup
01.
Vykostěná kuřecí stehna nejprve důkladně omyjte. Můžete na nich klidně nechat kůži.
02.
Připravte si marinádu. Do podmáslí zamíchejte olej, rajčatový protlak (případně kvalitní kečup), papriku, chilli, sušený česnek (čerstvý se na grilu připaluje), pepř a sůl. Marinádu zamíchejte a vložte do ní plátky masa. Marinujte je minimálně 5 hodin, klidně přes noc.
03.
Nejméně hodinu před grilováním vyndejte maso z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Rozpalte gril a plátky masa opečte na mřížce z obou stran. Zcela propečené steaky podávejte se zeleninovým salátem a pečivem.
Grilovací sezona
Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?
Burgery
S trhaným vepřovým | Vegetariánský z řepy | Veganský | Krůtí s dipem | Tuňákový se salátem | Kuřecí s coleslawem | Hovězí s čedarem