Hlavní obsah
3,8
(34)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Máte rádi čokoládu? Pak si tento zákusek zamilujete! Čokoláda v těstě, čokoláda na povrchu a k tomu vrstva křupavých mandlí, to je dokonalá dobrota ke kávě.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na těsto
  • 4 vejce
  • 280 g hladké mouky
  • 100 g čokolády na vaření
  • 130 g moučkového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 120 ml kefíru
Na dohotovení
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst plátkovaných mandlí
Článek

Postup

01.

Nejdříve připravte těsto: Rozpusťte čokoládu a oddělte žloutky od bílků. Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně do ní zašlehejte rozpuštěnou čokoládu.

02.

Do čokoládové směsi postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kefír a ušlehejte hladkou hmotu.

Tip: Pro luxusnější verzi můžete polovinu mouky nahradit mletými mandlemi.

03.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zapracujte do čokoládové hmoty. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut. Upečený korpus nechte vychladnout.

04.

Na polevu rozpusťte čokoládu, přidejte máslo a nechte ho rozpustit a umíchejte polevu. Nalijte ji na vychladlý piškot, rozetřete a nakonec posypejte mandlemi.

Reklama