Hlavní obsah

Syté palačinky bez mouky a jen ze 2 surovin

Hodnocení:
(1682)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nechceme zaměňovat nízkosacharidové za dietní, ale pokud se vyhýbáte mouce či sacharidům obecně, tento recept vás bude bavit. Na naše bezlepkové palačinky totiž potřebujete jen dvě ingredience a ani gram mouky. A chutnají sametově, na sladko i na slano!

Ingredience pro:
3 porce
Na těsto
  • 250 g mascarpone
  • 5 vajec
Dále (nebo dejte třeba domácí džem)
  • 3 stroužky česneku
  • 450 g mraženého listového špenátu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 150 g sýru feta
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
Článek

Postup

Krok 1: Mascarpone prošlehejte s vajíčky na hladké těsto. Pokud podáváte na slano, můžete i lehce osolit.

Krok 2: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte tenké palačinky. Obracejte až ve chvíli, kdy povrch druhé strany zatuhne. Kdyby se moc trhaly, přidejte ještě vajíčko.

Víte, podle čeho správně vybrat pánev?

Krok 3: Mezitím na trošce tuku zlehka, aby se nepřipálil, orestujte česnek, přihoďte špenát (ten klidně vyndejte předem z mrazáku, aby povolil), prohřejte a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a muškátovým oříškem. Se solí opatrně, feta je taky dost slaná. Na závěr vmíchejte sýr (hodí se i mozzarella) a podávejte spolu s palačinkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek