Článek
Postup
Krok 1: Mascarpone prošlehejte s vajíčky na hladké těsto. Pokud podáváte na slano, můžete i lehce osolit.
Krok 2: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte tenké palačinky. Obracejte až ve chvíli, kdy povrch druhé strany zatuhne. Kdyby se moc trhaly, přidejte ještě vajíčko.
Krok 3: Mezitím na trošce tuku zlehka, aby se nepřipálil, orestujte česnek, přihoďte špenát (ten klidně vyndejte předem z mrazáku, aby povolil), prohřejte a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a muškátovým oříškem. Se solí opatrně, feta je taky dost slaná. Na závěr vmíchejte sýr (hodí se i mozzarella) a podávejte spolu s palačinkami.
A jako bezlepkový dezert? Zkuste nepečené arašídovo-datlové brownies, banánový makovec bez mouky nebo vláčné sušenky jen tří surovin!