Hlavní obsah
3,0
(1684)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nechceme zaměňovat nízkosacharidové za dietní, ale pokud se vyhýbáte mouce či sacharidům obecně, tento recept vás bude bavit. Na naše bezlepkové palačinky totiž potřebujete jen dvě ingredience a ani gram mouky. A chutnají sametově, na sladko i na slano!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Na těsto
  • 250 g mascarpone
  • 5 ks vejce
Dále (nebo dejte třeba domácí džem)
  • 3 stroužky česneku
  • 450 g listového špenátu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 150 g sýru feta
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Mascarpone prošlehejte s vajíčky na hladké těsto. Pokud podáváte na slano, můžete i lehce osolit.

02.

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte tenké palačinky. Obracejte až ve chvíli, kdy povrch druhé strany zatuhne. Kdyby se moc trhaly, přidejte ještě vajíčko.

03.

Mezitím na trošce tuku zlehka, aby se nepřipálil, orestujte česnek, přihoďte špenát (ten klidně vyndejte předem z mrazáku, aby povolil), prohřejte a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a muškátovým oříškem. Se solí opatrně, feta je taky dost slaná. Na závěr vmíchejte sýr (hodí se i mozzarella) a podávejte spolu s palačinkami.

Reklama

Načítám