Hlavní obsah
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Perníčky k Vánocům patří a tyto medové z celozrnné špaldové mouky si zamilujete vy i vaše děti. Jsou bez cukru a sladí se jen medem.

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
40 kusů
Perníčky
  • 250 g celozrnné špaldové mouky
    1
  • 100 g medu
  • 50 g másla
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kakaa
Dále
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 ks jablek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouka, kypřicí prášek, skořice a kakao) a poté přidejte med, povolené máslo a vejce.

02.

Směs zpracujte nejlépe rukama v těsto a dejte ho alespoň na 10 minut odpočinout do lednice. Odpočinuté těsto pak rozválejte na plát vysoký 3 až 4 mm a vykrajujte perníčky.

03.

Vykrájené perníčky pokládejte na plech s pečicím papírem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 8 minut.

04.

Ještě horké perníčky můžete potřít rozšlehaným vejcem pro lesklý vzhled.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Perníčky na jednom plechu by měly být podobně veliké, aby se pekly rovnoměrněFoto: Viktorie Hrazdílková

05.

Vychladlé perníčky uložte do uzavíratelné nádoby spolu s rozkrojeným jablkem – perníčky krásně rychle změknou.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie189,99 kJ
Bílkoviny1,2 g
Tuky1,4 g
Sacharidy6,83 g
Sůl0,01 g
SAFA0,61 g
Vláknina0,66 g
Cukry2,45 g

Načítám