Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Perníčky k Vánocům patří a tyto medové z celozrnné špaldové mouky si zamilujete vy i vaše děti. Jsou bez cukru a sladí se jen medem.

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
40 kusů
Na perníčky
  • 250 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g medu
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kakaa
Dále
  • 1 vejce na potření
  • 1 jablko
Článek

Postup

01.

Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouka, kypřicí prášek, skořice a kakao) a poté přidejte med, povolené máslo a vejce.

02.

Směs zpracujte nejlépe rukama v těsto a dejte ho alespoň na 10 minut odpočinout do lednice. Odpočinuté těsto pak rozválejte na plát vysoký 3 až 4 mm a vykrajujte perníčky.

03.

Vykrájené perníčky pokládejte na plech s pečicím papírem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 8 minut.

04.

Ještě horké perníčky můžete potřít rozšlehaným vejcem pro lesklý vzhled.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Perníčky na jednom plechu by měly být podobně veliké, aby se pekly rovnoměrněFoto: Viktorie Hrazdílková

05.

Vychladlé perníčky uložte do uzavíratelné nádoby spolu s rozkrojeným jablkem – perníčky krásně rychle změknou.

Reklama