Hlavní obsah
3,5
(95)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Nepečené kuličky z perníkových drobečků chutí připomínají oblíbenou marlenku. Před Vánoci jich mám vždy pár v krabičce na balkoně: jsou rychle hotové a udrží rodinu dál od cukroví, které odkládám na Štědrý večer. 

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
50 kusů
Budete potřebovat
  • 500 g perníku na strouhání
  • 100 g másla
  • 1/2 plechovky salka
Článek

Postup

01.

Máslo nakrájejte na menší kousky a nechte chvíli povolit v míse. Mezitím nastrouhejte (nebo rozmixujte) perník na strouhání na jemné drobečky.

Tip: Medovníkové kuličky budou skvělé i z kupovaného perníku nebo medových plátů. Pokud vás ale pečení těší, můžete si upéct vlastní perník na strouhání, případně jednoduchou placku z těsta na perníčky, které jsou měkké hned po upečení.

02.

Ke změklému máslu přidejte kondenzované mléko a společně je krátce prošlehejte, až se spojí do krémové hmoty.

Tip: Do kuliček můžete použít obyčejné i karamelové kondenzované mléko.

03.

Dvě hrsti medovníkových drobečků odložte stranou na obalování, zbytek přidejte ke krému a dobře promíchejte. Medovníkovou hmotu nechte v lednici odpočinout asi dvě hodiny, poté lžící odebírejte kousky a vyválejte z nich kuličky. Každou kuličku ještě obalte v drobečcích a vložte do papírového košíčku. Skladujte v chladu.

Tip: Do směsi na obalování můžete přidat i jemně mleté ořechy.

Tenhle recept se bude hodit i ve chvílích, kdy vám dítě oznámí, že má zítra přinést na besídku krabičku domácího cukroví. Stejně rychle budou hotové i hříšně dobré arašídové řezy, nebo skořicové palmiers z listového těsta.

Reklama

Načítám