Článek
Místo citronové kůry a šťávy můžete použít pomerančovou. Jen nezapomeňte kůru před strouháním důkladně omýt a strouhat jen žlutou, respektive oranžovou část.
Postup
01.
Oddělte bílky od žloutků do dvou misek. Hladkou a polohrubou mouku smíchejte s cukrem, jedlou sodou a solí. Přidejte nakrájené máslo, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu.
Ideálně v robotu plochou metlou (případně rukama) vypracujte kompaktní těsto. Chce to trpělivost, ale ingredience se spojí. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat v lednici.
02.
Mezitím si nasekejte nesolené pražené arašídy. Odpočaté těsto vyválejte na 3 mm silný plát, vykrajujte kolečka se středem o průměru cca 4 cm a skládejte na plechy vyložené pečicím papírem.
03.
Troubu dejte předehřát na 170 °C. Kolečka potřete bílkem, posypejte nasekanými arašídy a hojně hnědým krystalovým cukrem. Cukroví vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 12 minut. Věnečky nechte zchladnout na plechu.



