Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Když nastrouháte čokoládové tataranky a spojíte je s máslem a pudinkem, vznikne lahodný krém, který stačí už jen natřít na piškotový plát.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 4 ks vejce
    3
  • 10 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce horké vody
  • 4 lžíce oleje
  • 10 lžic polohrubé mouky
    1
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
Krém
  • 3 hrnky mléka
    7
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 kostka másla
    7
  • 5 lžic lískooříškové pomazánky
    8
  • 100 g vlašských ořechů
    8
  • 5 ks tatranky
    3
    5
    6
    8
Na ozdobu
  • 50 g čokoládové polevy
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink. Do prochladlého pudinku vešlehejte změklé máslo a nutellu a nakonec vmíchejte nasekané ořechy a nastrouhané tatranky. 

02.

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, do které zašlehejte horkou vodu a olej. Pak lehce vmíchejte mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. 

03.

Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečte. Vychladlý piškot potřete krémem a ozdobte čokoládovou polevou a ořechy.

Načítám