Hlavní obsah

Kočičí žena slaví: Halle Berry má v 55. postavu snů

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávno jsou pryč časy, kdy se ženy po padesátce začaly chystat do důchodu. Dnes to není žádný věk, což dokazuje i herečka Halle Berry, která slaví 55. narozeniny.

Článek

Může se pochlubit mladistvou pletí téměř bez vrásek a tělem kočičí ženy. Jestli je nějaká slavná žena inspirací pro miliony lidí po celém světě, pak je to právě dnešní oslavenkyně Halle Berry. Na Instagramu má přes sedm milionů sledujících.

Zlatá malina i Oscar

Asi každý herec má na kontě něco, co se úplně nepovedlo. Také Halle Berry má zářezy na obou koncích spektra. Za roli v dramatickém filmu Ples příšer (2001) v režii Marca Forstera (51) si odnesla sošku Oscara. Má ale i Zlatou malinu, anticenu, která se uděluje nejhorším snímkům, hereckým výkonům a dalším tvůrčím profesím v oblasti filmu.

Cenu pro nejhorší herečku roku za roli kočičí ženy ve filmu Catwoman si ovšem v roce 2005 převzala osobně a ironicky tehdy společnosti Warner Bros. poděkovala, že se mohla podílet na tak strašném filmu.

Jenže po letech se emoce zklidnily a herečka se nechala slyšet, že ztvárnění této superhrdinky už nelituje. Když už nic jiného, vydělala pořádný balík peněz. Také prý na natáčení potkala mnoho zajímavých lidí a naučila se dva druhy bojových umění. S odstupem času je tedy ráda, že tehdy poslechla svoji intuici.

Foto: Profimedia.cz

Takhle byla ve formě při natáčení Catwoman. Během let se její křivky změnily jen máloFoto: Profimedia.cz

Těhotná Halle Berry

Catwoman jí tedy přeci jen do života přinesla něco pozitivního, jsou ovšem i skutečnosti, kterých herečka lituje. V rozhovoru pro časopis InStyle se svěřila, že není ráda, že tolik otálela s těhotenstvím. Poprvé se matkou stala v roce 2008, když jí bylo jedenačtyřicet let. Porodila dceru Nahlu Ariel. Druhé dítě, a sice syna Macea (7), přivedla na svět v sedmačtyřiceti a těhotenství pro ni tehdy bylo velkým překvapením. S dnes již bývalým manželem Olivierem Martinezem (55) se sice o dítě snažili, ale herečka prý nedoufala, že to v jejím věku ještě vyjde.

Tyhle slavné ženy rodily po 40. Co si (ne)pochvalovaly? 

Dalo by se očekávat, že celý život štíhlá herečka si bude s těhotenským bříškem připadat nepatřičně, ale Halle Berry si těhotenství naopak užívala. Kdyby věděla, jak je skvělé být rodičem, odsunula by prý kariéru na druhou kolej, začala by s plozením dětí mnohem dříve a měla by klidně pět potomků. To, že se stala matkou, z ní totiž podle jejích slov udělalo lepšího člověka.

Foto: Profimedia.cz

Délku vlasů střídá, ale krátký účes pro ni byl dlouhou dobu typický, teď má kratinké mikádo s ofinkouFoto: Profimedia.cz

Sacharidová dieta a neprůstřelné kafe

V kondici se herečka udržuje pravidelným cvičením. Ve spolupráci se svým trenérem dokonce v době před covidem-19 spustila fitness platformu s aplikací rē•spin, kde se dělí o tipy na jídlo, cvičení a také prodává cvičební pomůcky. Načasování stránky, která upozorňuje, že za pohybem nemusíte do tělocvičny, nemohlo vyjít lépe, když se následně v lockdownech všechno zavřelo.

Co se týče stravy, herečka je zastánkyní nízkosacharidové diety založené na omezování příloh. Svůj den začíná takzvanou neprůstřelnou kávou, která kombinuje kávu, máslo a olej. Příznivci tohoto nápoje věří, že zabraňuje hladu, pomáhá celý den udržet energii a umožňuje lidem lépe se soustředit. Tento nápoj prý Halle Berry na dlouho zasytí, takže první jídlo dne má až kolem druhé nebo třetí hodiny odpoledne.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalou postavu nemá herečka zadarmo a tvrdě na sobě makáFoto: Profimedia.cz

A jak se ve formě udržují i další slavné ženy, třeba Ivana Chýlková? Připomeňte si také letošní předávání cen Oscar, kde Halle Berry překvapila účesem.

Reklama

Načítám