Hlavní obsah

Rustikální bramborový koláč

Hodnocení:
(205)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Tenhle bramborový koláč je ideální pro zužitkování zásob vaší lednice a spíže. Dochucení je věcí osobních preferencí, ale zaručujeme vám, že si pochutnáte.

Ingredience pro:
6 porcí
Budete potřebovat:
  • 1 kg brambor
  • 60 g šunky v celku
  • 200 g tvrdého sýra
  • 4 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce strouhanky
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek
  • máslo na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Troubu zapněte na 200 °C. 

Krok 2: Horké brambory rozšťouchejte na kaši. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr - můžete použít různé druhy, čím tučnější, tím chutnější výsledek bude. Část sýru si nechte na posypání. Pak k bramborám rozklepněte vejce, přidejte jemně nakrájenou cibulku, olivový olej a strouhanku. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše promíchejte.

Krok 3: Formu vymažte kouskem másla a bramborové těsto do ní zarovnejte. Posypte odebraným strouhaným sýrem a nechte asi 20 minut zapéct dozlatova. Pokud máte rádi extra šťavnatou krustu, připravte si ji podle receptu tady. Upečený koláč můžete ihned servírovat.

Co děláte se zbylými bramborami vy? Brambory jsou vhodné i při dietě.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.