Hlavní obsah
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Receptů jsou desítky, ale bývají zdlouhavé a pracné. Pokud se s ním nechcete vařit a hosté už jsou téměř za dveřmi, můžete zkusit rychlou variantu. Rozdíl určitě nikdo nepozná.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
750 mililitrů
  • 5 ks žloutků
    3
  • 1 ks salka
    7
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 200 ml rumu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vanilkový cukr vyšlehejte se žloutky do husté pěny. Je potřeba, aby byla opravdu našlehaná, což trvá několik minut.

02.

Pak postupně a zlehka přimíchejte po částech salko.

03.

Na závěr „vypláchněte“ plechovku od salka rumem a postupně vlévejte do připravené směsi. Množství rumu záleží na požadované síle nápoje, pravděpodobně vám bude stačit asi tak polovina plechovky.

04.

Hotový vaječný koňak nechte v lednici alespoň den odležet.

05.

Nápoj servírujte vychlazený a před podáváním ho vždy dobře protřepejte.

Načítám