Hlavní obsah
2,9
(173)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Co dělá salát caesar salátem caesar? Především typická zálivka v kombinaci s hoblinkami čerstvého parmazánu. Využijte sezony chřestu a tyto suroviny propojte: Bude to láska na první ochutnání!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Chřest
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Zálivka
  • 2 ks žloutků
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks ančoviček
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 2 krajíce celozrnného chleba
  • 40 g parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Začněte přípravou dresinku. Smíchejte všechny ingredience dohromady a tyčovým mixérem nebo šlehačem promiste tak, aby vznikla hustější zálivka. Podle potřeby ještě dochuťte. Chcete-li se vyhnout syrovým žloutkům, vyměňte je a olivový olej za tři lžíce majonézy a s ochucováním buďte opatrnější – kupovaná majonéza je každá jinak kyselá. 

02.

Chleba na krutony nakrájejte na kostky a v troubě rozehřáté na maximum chvíli nasucho opékejte dokřupava. Můžete je nejdřív lehce zakápnout olivovým olejem – získají tak zlatější barvu.

03.

Zelený chřest zbavte dřevnatých konců a omyjte a osušte jej. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a chřest na něm ze všech stran lehce opečte. Hotový chřest (musí být stále křupavý!) na talíři jemně osolte mořskou solí, zakápněte dresinkem a posypte krutony a hoblinkami parmazánu.

Reklama

Načítám