Článek
Postup
Krok 1: Nejprve upečte červené řepy: důkladně je omyjte, ale neloupejte, položte na kusy alobalu, osolte a polijte balzamikovou redukcí a olivovým olejem. Takto připravené řepy zabalte.
Krok 2: Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Krok 3: Řepy v alobalu položte do pekáčku nebo zapékací misky a pečte asi 45 minut do změknutí.
Krok 4: Pak je vyndejte, rozbalte a nechte vychladnout. Chladné řepy oloupejte a nakrájejte na jemné plátky nebo měsíčky.
Krok 5: Řepu položte na proprané listy polníčku, osolte a mírně pokapejte olivovým olejem.
Krok 6: Nakonec přidejte kostičky nivy (či jiného sýra s modrou plísní) a nahrubo nasekané vlašské ořechy – můžete je předem nasucho lehce opražit na pánvi.
Pikantní salát vás zasytí, ale rozhodně se nepřejíte
Tip: Pokud si nepotrpíte na plísňové sýry, klidně je nahraďte orestovanou slaninou.
Červená řepa je výtečná a navíc zdravá. A rozhodně nepatří jen do slané kuchyně. Zkuste fantastický čokoládový koláč s červenou řepou a zakysanou smetanou anebo čokoládové brownies z červené řepy s tvarohem.