Hlavní obsah

Orální sex s nepříjemnou dohrou. Co dělat, když po něm máte nepříjemný pocit v intimních partiích

Foto: etonastenka, Shutterstock.com

Foto: etonastenka, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hbitý jazyk a vlhká ústa jsou pro mnohý klín požehnáním! Ale co když je rozkrok po orální stimulaci bolavý a podrážděný? Tohle jsou tři důvody, proč se vám vymstil!

Článek

V Singapuru za něj ještě před pár lety hrozilo deset let vězení, je to preferovaná činnost nevěrných, ale obecně jej navzdory rizikům milují lidé z celého světa. Průzkum mezi více než tisícovkou Američanů a Evropanů, který zveřejnil server Superdrug Online Doctor, ukázal, že orální sex je důležitý pro 73 procent mužů a 62 procent žen. Navíc platí, že pokud by si milenci měli vybrat jen jednu sexuální metodu, kterou by praktikovali po zbytek života, asi 30 procent mužů by se nevzdalo právě orálních hrátek.

Kontakt úst a pohlavních orgánů ale vyžaduje určitou hygienu – stejně jako klasický pohlavní styk. Kdo v tomhle směru není důsledný, riskuje zdraví své i svého protějšku. Věděli jste, že bezprostředně po tom, co vám partner dopřeje orgasmus ústy, vás může začít pálit či svědit v rozkroku? Nejčastější příčiny jsou tři.

1. Špatná strategie

Penetrační sex, jak známo, může způsobit podráždění pokožky vlivem tření v případě nedostatečné lubrikace. Ale i při orálním sexu nebo v případě prstů, které jazyk často doprovázejí, platí, že se se citlivá oblast genitálií podráždí raz dva, což vyústí v zarudnutí či pálení vulvy. Pokud se vám něco takového stane, vložte pár kostek ledu do plastového sáčku, ten zabalte do čisté utěrky, vsuňte si ho spodního prádla a takto ponechte asi 15 minut. (Nikdy však led nevkládejte přímo do vaginy, to ji ještě víc podráždí!)

2. Alergie na kondom nebo lubrikant

Alergie nechodí po horách, ale po lidech. Při sexu vám tak nemusí sednout kde co, kupříkladu kondom (i dámský) či lubrikant, nebo také takzvaná rouška pro orální sex. Jedná se o speciální druh ochrany, hebkou elastickou fólii z latexu (někdy i s příchutí), která funguje jako bariéra mezi ústy osoby a nejčastěji vaginou nebo análním otvorem. Díky zakrytí otvorů v oblasti genitálií tak nedochází k přímému kontaktu s kůží, sliznicemi či tělními tekutinami druhé osoby. Nápad je to dobrý, jenže latex je prostě latex s potenciálem alergických reakcí. Zaznamenáte-li vyrážku, podráždění vulvy, klitorisu či pochvy, zkuste nejdříve led. Nejspíš budete muset vyměnit výrobek nebo se ho vzdát nadobro.

Foto: White bear studio, Shutterstock.com

Lubrikant i kondom mohou způsobit alergiiFoto: White bear studio, Shutterstock.com

3. Infekce a pohlavně přenosné choroby

To, že si partner před sexem umyje ruce, je chvályhodné, ale naneštěstí do úst mu nevidíte. A i kdyby, stejně tam nic nevykoukáte. Milenec může nevědomky roznášet bakterie nejen z úst, ale i z prstů, kterými se dotýkal svých genitálií, do vaší vaginy, čímž nahrává riziku infekce. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se při orálním sexu můžete nakazit i nebezpečnou kapavkou, ale také virem HPV.

Jak se bránit?

V ideálním případě je žádoucí, aby si milostný partner před orálním drážděním důkladně umyl ruce a vypláchl ústní dutinu antibakteriální vodou. Ani ta vás ale před nákazou stoprocentně neochrání. Před a ani po orálním sexu se však nedoporučuje čištění zubů. I ty nejmenší oděrky, jež způsobí horlivá hygiena či tvrdý kartáček, představují ideální vstupní bránu pro případnou nákazu.

Co se týče preventivních kroků u ženy, po sexu se vymočte se a omyjte vulvu vlažnou vodu. Vyhněte se používání chemických mýdel, preferujte ta intimní, pomáhají obnovit přirozené prostředí v pochvě a snížit riziko nástupu například kvasinkové infekce. Vaginu udržujte čistou a zdravou, choďte na pravidelné gynekologické prohlídky.

A pokud vás intimní partie pálí či svědí více dní a doprovází je jiný výtok, než je u vás obvyklé, zajděte na gynekologii. Většina žen se s kvasinkovou infekcí potýká alespoň jednou za život.

Načítám