Hlavní obsah

Místo ach au? Takhle se dá při sexu zranit

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Když se řekne bezpečný sex, každý má na mysli ochranu před pohlavními chorobami či nechtěným těhotenstvím. Jenže milování může být nebezpečné i jinak. Nejrůznější zranění a nehody jsou možná běžnější, než si myslíte. Tohle jsou ty nejčastější.

Článek

Podle průzkumu veřejného mínění, na který se odvolává britská expertka na sex a vztahy Tracey Cox, se 62 % dotazovaných přiznalo k tomu, že během sexu utrpěli nějaké zranění. Jednoduše hodně lidí zažilo situaci, kdy se vzrušené sténání proměnilo v bolestivé „au“. Vyvrtnutý kotník, vykloubené rameno, nejrůznější pády a zaškobrtnutí, nechtěné údery – sex prostě může být nebezpečný! A tohle se stává nejčastěji.

1. Ztracená sexuální pomůcka

Vibrátory, dilda, anální kolíky a podobně. To vše se za určitých podmínek, pokud jste opravdu nadšení a vzrušení, může ve vagině či konečníku snadno ztratit.

Menším problémem je vagina, protože ta má konec. A při troše štěstí, když budete dobře pátrat, ztracenou pomůcku najdete. Většinou se skrývá nad nebo za děložním čípkem, kde ji najdete pomocí prstů.

„Ztratit něco v konečníku je větší problém, protože se může začít pohybovat nahoru do tlustého střeva,“ vysvětluje Tracey Cox. Je samozřejmě těžké v takové situaci nepanikařit, ale nejjednodušší je počkat na stolici a doufat, že předmět vyjde s ní. „Pokud se to nestane nebo pokud budete mít horečku, bolesti břicha, začnete krvácet, okamžitě jeďte na pohotovost. Ano, bude to trapné, ale věřte, že lékaři už viděli kdeco,“ dodává Tracey Cox.

2. Zlomený penis

Ano, může se to stát! A stává se to. Penis se může zlomit, pokud jej příliš ohnete, nebo když s ním narazíte do něčeho tvrdého – třeba do rámu postele nebo do pánevní kosti. Penis sice nemá kost v pravém smyslu slova, ale prasknout mohou topořivá tělíska, která jsou zodpovědná za mužskou erekci. Ve chvíli, kdy se tohle stane, můžete slyšet ošklivý praskající zvuk, objeví se modřiny, otoky a především nesnesitelná bolest. V takovém případě hodně rychle spěchejte na pohotovost.

Foto: Onlyshaynestockphoto, Shutterstock.com

Penis sice nemá kost, ale zlomit se může, když mu popraskají topořivá tělíska. Hodně to bolíFoto: Onlyshaynestockphoto, Shutterstock.com

3. Alergická reakce

Kondom, lubrikant, ale třeba i voda po holení vašeho partnera. To vše může vyvolat alergickou reakci, která se dostavuje zhruba deset až třicet minut poté, co s alergizující látkou přijdete do kontaktu. Potýkat se s ní můžete pár hodin, ale i několik dní.

A pozor, je to sice ojedinělé, ale ne nemožné. Můžete mít například i alergickou reakci na partnerovo semeno, obzvlášť pokud jedl něco, na co máte alergii (třeba na ořechy). Co s tím? Postup je stejný jako u každé jiné alergické reakce – pokud je malá, vystačíte si s běžnými léky na alergie, pokud silná, musíte do nemocnice.

A když už jsme u toho, pozor na pálivá jídla. Pokud si dopřejete něco opravdu ostrého a pak dojde na orální sex, může to nepříjemně pálit. Sice není nutné vyhledat lékaře, vystačíte si s bílým jogurtem či mlékem, kterým postižené místo ošetříte, ale sexy to rozhodně není.

4. Vyhozená záda

Hnout si nehezky zády je při milování vcelku snadné. Stačí jeden rychlý či nevhodný pohyb, například snaha zvednout svůj protějšek, a je to. Obzvlášť pokud vás obecně záda trápí, buďte opatrní. Vyvarujte se trhavých a divokých pohybů, pohybujte se obezřetně a pomalu, podkládejte si záda třeba polštářky.

Pokud se to přeci jen stane, postup je stejný jako při jakékoli jiné bolesti zad. Na vyhozená záda pomáhá suché teplo, klid, prášky na bolest a podobně.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Hýbnout si se zády je snadné, stačí jeden špatný pohybFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

5. Postorgasmický syndrom

Tohle sice není úplně běžné, ale existuje to. Náchylní jsou na to spíš muži než ženy. Pár vteřin (ale klidně i několik hodin) po ejakulaci jakoby na vás padla chřipka – jste unavení, bolí vás hlava, svaly, máte ucpaný nos. Ale není to chřipka, ale postorgasmický syndrom. Co ho způsobuje, lékaři netuší, ale předpokládá se, že jde o nějaký druh alergické reakce. Není třeba se děsit, symptomy samy odezní (vlastně stejně jako chřipka), ale je to nepříjemné.

6. Spáleniny od koberce

Je super občas změnit rutinu a přesunout se z postele na zem. Pokud máte ale koberce, dejte si pod sebe raději deku. Spáleniny z koberce jsou totiž hodně nepříjemné a bolestivé a bohužel si jich všimnete až pozdě, protože při sexu máte úplně jiné starosti, a navíc díky vzrušení snížený práh bolestivosti.

7. Ztracený kondom

Je to podobné jako se sexuálními pomůckami. Může se stát, že kondom z partnerova penisu sklouzne (poté co odezní erekce a penis se zmenší) a ztratí se ve vagině. Nejčastěji skončí za děložním čípkem, kde ho celkem snadno najdete. Pokud se to nedaří, opět je dobré zajít za lékařem.

Jak vidíte, i běžné milování se může změnit v katastrofu. A co teprve něco divočejšího, kde je potřeba opravdu důkladná příprava? Tohle jsou sexuální experimenty, které je potřeba plánovat.

Reklama

Související témata:

Načítám