Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte špetku soli. Přilejte vlažnou vodu a důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek.
02.
Ricottu prošlehejte se škrobem, cukrem a vanilkovým cukrem. Nakonec přimíchejte na malé kousíčky nakrájené jahody.
03.
Na pomoučené desce vyválejte těsto o výšce 2 až 3 mm. Pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrajujte kolečka o průměru asi 5 cm. Na každé dejte hromádku připravené směsi a přehněte. Okraje přimáčkněte vidličkou.
04.
Takto připravené ravioli vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je 5 minut a pak je vyjměte.
05.
Jahody zbavte stopek a pak je rozmixujte. Dejte je do rendlíku, přidejte moučkový cukr, asi půl lžičky citronové kůry, čtvrt lžičky vanilky a pár minut povařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte smetanu. Hotové ravioly podávejte s omáčkou.
Čerstvé jahody lákají z pultů obchodů i ze zahrádek, takže zbývá je jedno: vybrat, co z nich připravíte. Tady je 12 nejlepších jahodových receptů, od knedlíků přes dezerty po marmelády. Kterým začnete?