Hlavní obsah
3,5
(33)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Ravioli naslano určitě znáte. Nejčastěji bývají plněné mletým masem, sýrem či zeleninou. Co kdybyste je vyzkoušeli i na sladko? Tyto domácí s jahodovou omáčkou a ricottou se hodí se jako dezert i letní oběd.

40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 150 g ricotty
  • 100 g čerstvých jahod
  • 1 lžička škrobu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru
K dokončení
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1/2 lžičky citronové kůry
Článek

Postup

01.

Do mísy prosejte mouku a přimíchejte špetku soli. Přilejte vlažnou vodu a důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. 

02.

Ricottu prošlehejte se škrobem, cukrem a vanilkovým cukrem. Nakonec přimíchejte na malé kousíčky nakrájené jahody.

03.

Na pomoučené desce vyválejte těsto o výšce 2 až 3 mm. Pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrajujte kolečka o průměru asi 5 cm. Na každé dejte hromádku připravené směsi a přehněte. Okraje přimáčkněte vidličkou. 

04.

Takto připravené ravioli vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je 5 minut a pak je vyjměte. 

05.

Jahody zbavte stopek a pak je rozmixujte. Dejte je do rendlíku, přidejte moučkový cukr, asi půl lžičky citronové kůry, čtvrt lžičky vanilky a pár minut povařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte smetanu. Hotové ravioly podávejte s omáčkou. 

Čerstvé jahody lákají z pultů obchodů i ze zahrádek, takže zbývá je jedno: vybrat, co z nich připravíte. Tady je 12 nejlepších jahodových receptů, od knedlíků přes dezerty po marmelády. Kterým začnete?

Související témata:

Načítám