Hlavní obsah

České krásky, které se nebály ve filmu svléknout: jedna z nich, Markéta Hrubešová, dnes slaví 50

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jedna z nejvíc sexy českých zrzek. Majitelka bujného dekoltu a křivek, z nichž měl a stále má leckterý muž neklidné spaní. Herečka Markéta Hrubešová, kterou lze označit za sexsymbol, dnes slaví 50. narozeniny. A vypadá báječně! Jak jsou na tom další krásky, které ve své době platily nebo stále platí za ztělesněný sex-appeal?

Článek

Jsou či byly to úspěšné herečky, které vynikaly nejen hereckým uměním, ale i dokonalými ženskými křivkami, které v mužích budily hříšné myšlenky a v ženách možná i trochu závisti. Sex-appealem v jejich případě příroda rozhodně nešetřila. Co dělají a jak vypadají české kočky v čele s Markétou Hrubešovou, z níž je dnešním dnem padesátnice?

Markéta Hrubešová (50)

Když se natáčel film Oznamuje se láskám vašim (1988) režiséra Karla Kachyni (†79), bylo jí pouhých šestnáct let. Se souhlasem rodičů a se všudypřítomnou maminkou na place se tehdy mladinká Markéta Hrubešová nahých scén nebála a pravda je, že po uvedení filmu o ni začal být v branži obrovský zájem. O rok později zazářila ve snímku Juraje Jakubiska (83) Sedím na konári a je mi dobre.

Nahotu ve filmu považuje za zcela přirozenou a nebála se ani ostřejších snímků. Například v americkém erotickém filmu Venušina delta (1995) si střihla hodně divokou milostnou scénu, kdy před kamerou předvedla náruživý sex s exotickým milencem. Nelze opomenout ani Vášnivé známosti (1994), americkou erotickou sérii minipříběhů, kde Hrubešová (a také Kateřina Brožová, 54) opět nešetřila nahotou.

Poslední roky se ale víc než filmu (i když se objevila například v seriálu Slunečná nebo ve filmech Štěstí je krásná věc či Milada) věnuje své kuchařské vášni: píše kuchařky a na Youtube má svůj kanál o vaření. Vychovává patnáctiletou dceru a je rozvedená (jejím manželem byl fotograf David Kraus). Žije s přítelem – pivovarníkem Petrem Syslem.

Foto: Profimedia.cz

Fotka stará ani ne dva roky. Herečka tehdy na plese v Rudolfinu opět budila pozornost díky bujnému dekoltuFoto: Profimedia.cz

Olga Schoberová (79)

Olga Schoberová (mimochodem narozeniny měla v úterý), známá i pod jménem Olinka Bérová, byla sex symbol především v 60. a 70. letech minulého století. Poprvé zazářila ve filmu Limonádový Joe (1964) a skvostná byla i ve filmu Kdo chce zabít Jessii (1966), kde hrála oživlý komiksový sen vynálezce docenta Beránka (Jiří Sovák, †79).

Za hranicemi rodné země si zahrála v italsko-rakouském snímku Lucrezia (1968). Stala se i první Češkou, která se v roce 1964 objevila v časopise Playboy, a to dokonce na titulní straně.

Jejím prvním manželem byl americký herec Brad Harris (†84), s nímž má dceru Sabrinu, se kterým se v roce 1969, po dvou letech manželství, rozvedla. Jejím druhým manželem byl filmový producent John Calley (†81), kterého poznala na večírku u Barbary Streissand (79), kam ji vzal Miloš Forman (†86). Dlouhé roky žila střídavě v USA a v ČR, poslední roky žije v ústraní v Praze. 

Foto: Profimedia.cz

Není divu, že se jí říkalo česká BardotkaFoto: Profimedia.cz

Vica Kerekes (40)

Narodila se na Slovensku, ale z poloviny (po mamince) je Maďarka. Živelností, sex-appealem a talentem u ní příroda rozhodně nešetřila.

I když má na kontě i vážnější role, ve filmu Milada (2017) hrála například sestru Milady Horákové, v romantickém filmu Křídla Vánoc (2013) zase lásku Richarda Krajča (44) Ninu, většina lidí ji má spojenou s komedií Jiřího Vejdělka (49) Muži v naději (2011), kde ztvárnila neodolatelnou milenku Jiřího Macháčka (55). Koneckonců, jestli si z filmu pamatujete jen jedinou scénu, je to jistě ta, na níž Vica Kerekes hraje kulečník v červených šatech s giganticky hlubokým dekoltem. A v níž si vlasy sepne provizorní gumičkou, kterou si vytvoří z miniaturních kalhotek, které si před zraky Macháčka a jeho tchána (toho hrál Bolek Polívka, 72) nestydatě sundá.

Foto: Profimedia.cz

Další krásná zrzka Vica Kerekes ve snímku Muži v nadějiFoto: Profimedia.cz

Jitka Čvančarová (43)

I když čelí poslední roky kritice za to, že má nějaké to kilo navíc, my rozhodně nesouhlasíme. Jitka Čvančarová má ženské křivky a dekolt, který jí může kdekdo závidět. A jednoduše je sexy!

Není to sice herečka, která by se vyloženě proslavila nahými scénami, ale když už se svlékla, rozhodně to stálo za to. Nezapomenutelné jsou například její milostné lesbické scény v komediálním seriálu Až po uši (2014–2017), ale i decentní záběry na její ňadra v televizním filmu Sejít z cesty (2012) či v divadelní inscenaci Království boží na zemi, kde jí prosvítaly bradavky přes mokrou bílou halenku. A koneckonců i v seriálu Most! (2019), kde hrála poněkud omezenou manželku hlavního hrdiny Luďka (Martin Hofmann, 43), se diváci dočkali pár záběrů jejího dech beroucího dekoltu.

Foto: Profimedia.cz

Plné ženské křivky a dekolt, z něhož se mužům tají dech? Tím se pyšní Jitka ČvančarováFoto: Profimedia.cz

Alice Bendová (48)

Když se řekne Alice Bendová, jen málokdo si nevybaví scénu z komedie Báječná léta pod psa (1997), kde si sice střihla malou roli, ale ta se do paměti diváků nesmazatelně zapsala. Hrála Mirjanu, zahraniční návštěvu, o níž se hlavní hrdina snímku v podání Ondřeje Vetchého (59) v době její návštěvy stará. A když se na výletě na lodičce beze studu svlékne a odhalí dokonalé poprsí, málem kvůli ní ztratí rozum.

Opravdu divoké milostné scény si ale střihla například v kriminálce Sametoví vrazi (2005). A že má tělo ideální do plavek prokázala i v seriálu Bazén (2005).

Foto: David Malik / CNC / Profimedia

Alice Bendová v seriálu Bazén, její tělo je pro plavky jako zrozenéFoto: David Malik / CNC / Profimedia

Dagmar Patrasová (65)

Ve své době byla královnou dětských srdcí, Dádu a její žížalu Julii dětské obecenstvo milovalo. Excelovala samozřejmě i v pohádkách, třeba jako Xenie v seriálu Arabela (1980) nebo Zdenička v pohádce Královna koloběžka (1981).

Ale dospělí (a především pánové) si ji pamatují z komedie Vrchní, prchni! (1980), kde ve vaně se sprchou v ruce předvedla na tu dobu poměrně odvážnou erotickou scénu. Nezmínit nelze ani film Anděl svádí ďábla (1988), kde dala své přednosti také na odiv, a nahá se objevila i v legendárním seriálu Návštěvníci (1983).

Foto: Martin Hykl / CNC / Profimedia

Nejen děti na ní mohly svého času oči nechatFoto: Martin Hykl / CNC / Profimedia

Svůj ideál krásy, prototyp dokonalé ženy, má asi každé období. Tohle jsou slavné sexsymboly od 30. let dodnes.

Reklama

Načítám